‘Tien om te zien’ komt weer thuis aan de kust: “Eén van de meest iconische locaties om te staan”

 ©  Foto Kurt

Het podium is een stuk kleiner dan vroeger en Westende heeft Blankenberge vervangen, maar bij de eerste zomerse opnames van ‘Tien om te zien’ heerst meteen weer de sfeer van toen. Voor vaste waarden als Sam Gooris of 2Fabiola zijn het momenten om te koesteren. Camille, Pommelien Thijs en Niels Destadsbader zien hun populariteit dan weer bevestigd bij het publiek. Zondag tellen Willy Sommers en Anne De Baetzelier, en sinds vorig jaar ook Aaron Blommaert en Laura Tesoro, af naar de nieuwe nummer één.

Guy Van Vliet

Niels Destadsbader: “Ik kan geen nee zeggen als zo’n ventje van vijf een foto vraagt”Geboren entertainer Niels Destadsbader heeft duidelijk oog voor zijn fans. Tijdens de repetities slaat hij een babbel met het publiek. Hij gaat zelfs op een afsluiting staan of dondert bijna van de dijk om fans ter wille te zijn. “Ik kan geen nee zeggen als zo’n ventje van vijf een handtekening vraagt. En ik vind het echt gezellig om het publiek te leren kennen. Dus ik praat en zing met hen tussen mijn repetitie door”, legt Niels zijn grote aandacht uit.

 ©  Foto Kurt

Al even populair bij het publiek is Pommelien Thijs, die zich ondanks haar jonge leeftijd een Tien om te zien-kenner toont. “Voor #LikeMe hebben we veel van de iconische optredens van vroeger bekeken, omdat daar vaak de beste optredens zaten. En nu mag ik hier met mijn eigen nummer staan voor een live publiek, dat is zó cool”, vindt Pommelien, die in deze drukke dagen een minder leuke afspraak moet inplannen. “Ik moet mijn wijsheidstanden laten trekken. Ik stel dat al twee jaar uit, dus het moet er nu van komen.”

Metejoor en Snelle: “We kunnen zo met een tentje op het strand”Wie in de zomer Tien om te zien zegt, denkt meteen aan zee. “Het is een van de meest iconische locaties om te staan”, geniet Metejoor. Snelle, met wie hij een duet brengt, treedt hem meteen bij. “Ik kende Tien om te zien niet maar aan zee optreden heeft iets magisch”, meent Snelle. Voor Metejoor hoort Tien om te zien bij de onvergetelijke muzikale jeugdherinneringen. “Dit is waar ik Clouseau voor het eerst zag. Maar De Marie-Louise van Bart Kaëll is hét nummer dat ik link aan Tien om te zien. Het is fijn dat de zenders met Tien om te zien en Zomerhit terug meer muziek op tv brengen. Dus Snelle zal nog veel naar België moeten komen”, beseft Metejoor. “Als de locaties elke keer zo mooi zijn, vraag ik niet liever”, vult Snelle aan. “We kunnen zo met een tentje op het strand. Ik blijf meteen drie dagen: lekker muziek maken en heerlijk chillen op het strand.”

 ©  Foto Kurt

Sam Gooris: “Dit pakken ze Gooriske weeral niet meer af”Voor Sam Gooris is Tien om te zien dit keer een familiegebeuren. “Mijn vrouwtje is om middernacht jarig. Mijn dochter en een nichtje zijn er ook bij. Tien om te zien, dat is voor mij genieten en weer een moment om te koesteren. Dit pakken ze Gooriske niet meer af. Het is weer de sfeer van vroeger, enig verschil is dat triestig ijskastje in plaats van de vroegere tap”, lacht Sam Gooris, die één van zijn klassiekers zingt in de eerste aflevering.

2Fabiola is er ook bij, maar dan met nieuw werk. “We zijn heel blij dat we onze nieuwe single mogen brengen en niet iets van vroeger”, stellen Pat en Loredana tevreden. “Ik herinner me nog hoe moeilijk het vroeger was om een plaatsje te krijgen. En toen stonden we met Leopold 3 de volledige zomer van 1993 ineens in élke aflevering”, mijmert Pat.

 ©  Foto Kurt

Aangeboden door onze partners

Lees ook