Wielrennen Junioren Trofee van Vlaanderen in Reningelst

Gauthier Servranckx wil zijn driekleur alle eer aandoen in Trofee van Vlaanderen in Reningelst: “Sterke prestatie minstens even belangrijk als mooie uitslag”

Gauthier Servranckx: “De concurrentie viseert me meer.” © Bart Vandenbroucke

Gauthier Servranckx mag zich dan richten op de klimkoersen, de Zwevezelenaar wil woensdag ook sterk voor de dag komen in de Trofee van Vlaanderen in Reningelst. “Regelmatig presteren is mijn voornaamste betrachting”, zegt de Belgische kampioen.

Michel Vanden Heede

De driekleur heeft zijn wielerleven veranderd, zoveel is zeker. “De concurrentie viseert me meer. De uitzondering op die situatie was de koers in Oudenburg op 11 juni. Iedereen in de vlucht van zes werkte voluit mee, waarna ik het kon afmaken. Ik moet me aanpassen, maar het lukt intussen wel. Het lastige traject van de Trofee van Vlaanderen ligt me goed en biedt meer kansen op afscheiding dan een vlakke kermiswedstrijd in het centrum van de provincie. Ik kom dan ook met enige ambitie aan de start.”

“Mijn vormpeil is goed”, stelt de eerstejaarsjunior van Jonge Renners Roeselare vast. “Ik werk toe naar Aubel-Thimister-Stavelot (5-7 augustus). Dat is door het sterke deelnemersveld een echte waardemeter. Wedstrijden in het zuiden van het land genieten mijn voorkeur. Een jaar geleden ontdekte ik mezelf als klimmer in Herbeumont (waar hij dertiende werd, red). Dit seizoen kon ik er bevestigen met een zevende plaats. Ook in Luik-Bastenaken-Luik deed ik het voortreffelijk (met een dertiende stek, red). Ik zal ook nog van start gaan in de Triptyque Ardennais (14-15 augustus) en de klimkoers in Couvin (25 augustus).”

“Nu en dan las ik een trainingsweekend in de Ardennen in. Ik wil me verder bekwamen in dit type koers. Wat niet wegneemt dat er ook in eigen regio volop uitdagingen te vinden zijn. De Trofee van Vlaanderen is een wedstrijd met uitstraling. Ik wil voortdurend op de voorposten koersen. Een sterke verrichting is voor mij minstens even belangrijk als een degelijke uitslag. Ik wil altijd en overal mijn driekleur alle eer aandoen”, besluit de vijfde van de Ronde van Vlaanderen.

De Trofee van Vlaanderen in Reningelst is een UCI-wedstrijd van eerste categorie. De organisatoren presenteren net als in het verleden een sterk deelnemersveld met een pak buitenlandse toppers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten