Wielrennen Junioren

Bert Bolle, een jaar geleden nog voetballer, is eindwinnaar in Vermarc Cycling Project: “Onverhoopte triomf”

Bert Bolle onttroonde Liam Van Bylen nog in de slotrit en mocht met de gele trui naar huis. © gmd

Bert Bolle zal zijn eerste zege niet licht vergeten. Na een dolle slotrit maandag in Schoonderbuken onttroonde hij Liam Van Bylen in het driedaagse Vermarc Cycling Project voor junioren. “En zeggen dat ik tot juni 2021 voetballer was”, glundert de Zarrenaar.

“Ik had me net als mijn concurrent (die zowel de eerste als tweede rit had gewonnen, red) verkeken op de vroege vlucht van een twintigtal man”, aldus de hardrijder van Jonge Renners Roeselare. “Eenmaal bewust van het gevaar, trok ik met Arno Vanhaecke in het tegenoffensief. Mijn ploegmaat nam bijna alle werk op zijn schouders. Ik moest amper overnemen. Aan mijn negende plaats had ik genoeg om Van Bylen uit de leiderstrui te rijden. Ik heb ook mezelf verrast met deze triomf. Het liep goed in de eerste seizoenshelft, maar van zo’n mooie zege durfde ik niet te dromen.”

In de openingsrit in Tisselt kwam Bolle als veertiende over de finish. In de tweede etappe in Liedekerke viel hij net naast het podium, maar hij schoof wel op naar de vierde plaats in het klassement. Naast zijn eindzege werd Bolle ook nog derde in de puntenstand. Arno Vanhaecke eiste in het eindklassement de derde plaats op. Jonge Renners Roeselare werd tweede in het ploegenklassement. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten