Vertrek van Andy Peelman houdt makers niet tegen: vierde ‘De buurtpolitie’-film in de maak

Ook van de tv serie komen er nog nieuwe afleveringen aan. © VTM

Onverwacht nieuws over ‘De buurtpolitie’, de VTM-reeks die Andy Peelman naar het BV-schap katapulteerde. Er staat een vierde speelfilm over de agenten in de steigers. Het is al bijna drie jaar geleden dat het vorige deel in de bioscoop kwam.

Tom Vets & Wout Desmytere

Vorige winter werd er na een lange pauze nieuw leven ingeblazen in de tv-serie De buurtpolitie, en het blijkt nu ook dat er een vervolg komt op de zeer succesvolle speelfilms. Wie daar precies in gaat meespelen en wanneer de film in de zalen verschijnt, is echter nog geen uitgemaakte zaak.

De kans dat Andy Peelman (38) terugkeert is alvast klein. Als inspecteur Koen Baetens maakte hij in het prille begin deel uit van de reeks. Hij speelde ook mee in de drie vorige films, maar begin dit jaar maakte hij een dramatische exit. In de spin-off Echte verhalen: de buurtpolitie vips, waarin allerhande BV’s gastrollen kregen, werd zijn personage doodgeschoten.

LEES OOK. Hij maakte ‘De buurtpolitie’ mee groot, nu neemt Andy Peelman dramatisch afscheid: “Het moest echt gezegd worden in de aflevering dat ik dood was”

De kans dat Andy Peelman terugkeert in de nieuwe ‘Buurtpolitie’-film, is klein. Zijn personage stierf immers in de reeks. ©  Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Hoe het ook zij, VTM heeft wel groen licht gegeven voor het filmproject. Hoewel De buurtpolitie, een scripted realityreeks over een politiekorps, nooit groots opgezette fictie was, werd de serie wel gigantisch populair. Sinds de allereerste uitzending in februari 2014 werden er al dertien seizoenen gedraaid, goed voor meer dan 700 afleveringen. Naast Peelman betekende de reeks ook voor Ianthe Tavernier, nu vooral bekend als musicalactrice, de doorbraak bij het grote publiek.

Daarnaast werd er ook een tot op vandaag lopende stripreeks opgestart, kwam er een bordspel op de markt en kreeg het korps hun eigen attractie in Plopsaland De Panne. Andere scripted realityreeksen zoals Echte verhalen: de kliniek of Echte verhalen: SOS 112, die allebei na twee seizoenen werden stopgezet, viel die eer nooit te beurt.

Lucratief

De opnames zullen na de zomer van start gaan. De eerste drie films kwamen in de zalen in 2016 (De grote geldroof), 2017 (De tunnel) en 2019 (Het circus). Net zoals de reeks kregen ze de nodige kritiek over zich heen, maar ze waren wel erg lucratief. Allemaal konden ze in minder dan tien dagen konden ingeblikt worden. Dus ook de kostprijs was zeer laag. Bovendien trokken ze elk ook meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop.

Er verschenen al drie films van ‘De buurtpolitie’ in de zalen, alle drie successen. 

Afgelopen winter nam de tv-serie met de ‘vip-editie’ een doorstart. Er werden zeventig nieuwe afleveringen opgenomen tussen november 2021 en afgelopen maart. Daarvan werden al een dertigtal uitgezonden, een veertigtal liggen nog op het schap. VTM communiceert voorlopig nog niet over een uitzenddatum.

Aangeboden door onze partners

Lees ook