Wielrennen

Van Aert geklopt door Lampaert in sprint op natourcriterium: “Nu naar huis en het bed in”

 ©  VDB

Yves Lampaert schreef dinsdagavond ietwat verrassend het Dovy Natourcriterium in Roeselare op zijn naam.

De winnaar van de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk had een fietslengte voorsprong op groene trui en favoriet Wout van Aert. Tom Pidcock maakte het droompodium compleet.

“Het is niet evident om Wout van Aert te kloppen in de sprint, maar ik heb dat toch maar mooi gedaan”, zei Lampaert. “Ik kreeg vleugels toen ik het publiek op de publiciteitsborden hoorde kloppen en men mijn naam scandeerde. Met wat aanmoedigingen kan een renner altijd iets meer. Vandaag was dat het geval. Ik houd hier een supergevoel aan over. Let wel, maandag in Aalst was het ook fantastisch, maar hier had ik toch nog wat meer supporters aan mijn zijde. Ik werd hier echt als een held ontvangen. Kippenvel en genieten. Wat een ambiance. Ik ga nog twee criteriums in Frankrijk rijden, maar die koppel ik wel aan wat vakantie. Het is een zware en lastige Tour geweest. Ook die twee criteriums, Aalst en Roeselare, hakken er best in.”

Wout van Aert greep ook naast de zege in de voorafgaande korte tijdrit. Streekrenner Jelle Wallays won voor Yves Lampaert.  (tvm, blg)

Met Yves Lampaert, Wout van Aert en Tom Pidcock kregen de duizenden wielerfans een droompodium voorgeschoteld. © Bart Vandenbroucke

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten