Opgepast: afrit Deurne op Antwerpse Ring en kruispunt Sportpaleis afgesloten tot zaterdag

© atv

Lantis, bouwheer van Oosterweel, waarschuwt voor ernstige verkeershinder in de omgeving van het Sportpaleis vanaf woensdag 3 tot en met zaterdag 6 augustus. Die vier dagen wordt er gewerkt aan het kruispunt Schijnpoort, om het tijdens de daaropvolgende Oosterweelwerken te kunnen gebruiken als vlotte en veilige doorgang voor fietsers en voetgangers.

joro

Volgens Lantis verkeert het wegdek van het kruispunt momenteel in erg slechte staat, waardoor zwakke weggebruikers er worden geconfronteerd met een gevaarlijke oversteek. Tijdens de geplande werken wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht, net als nieuwe wegmarkeringen.

Voor het verkeer in de buurt van het Sportpaleis betekenen de werken dat de op- en afrit Deurne van de Antwerpse Ring via de Schijnpoortweg en Bisschoppenhoflaan vier dagen afgesloten worden. Enkel de oprit via de Noordersingel en de Slachthuislaan blijft open.

De toegang tot het kruispunt Schijnpoort zal ook versperd zijn vanaf de Gabriël Theunisbrug, de Schijnpoortweg én de Bisschoppenhoflaan.

Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang aan het kruispunt, via het nieuwe aangelegde dubbelrichtingsfiets- en voetpad aan de noordzijde van het Sportpaleis via de Van der Delftstraat.  

(Klik op de afbeeldingen om uit te vergroten)

Foto Lantis: tijdens de werken aan het kruispunt zal het verkeer omgeleid worden.

Foto Lantis: voetgangers en fietsers kunnen veilig passeren.

Werken verderop Bisschoppenhoflaan

De hele maand augustus werkt Lantis ook wat verderop op de Bisschoppenhoflaan, aan het kruispunt met de Ten Eekhovelei. Daar komt een dubbelrichtingsfietspad, wordt de fietsoversteek verbeterd en worden kabels en leidingen verlegd. Op de Bisschoppenhoflaan zal er tijdens die werken in beide richtingen een rijstrook worden ingenomen.

Lantis wijst er tot slot op dat vanaf 1 augustus het Ringfietspad tussen de Bisschoppenhoflaan en het Rivierenhof wordt afgesloten, en dat tot eind 2023. Het fietspad zal immers in de werfzone van de Oosterweelwerken komen te liggen. Fietsers worden omgeleid via de Noordersingel of via het nieuwe dubbelrichtingsfietspad bij de Schijnpoortweg.

Het drukke kruispunt aan het Sportpaleis/Bisschoppenhoflaan gaat vier dagen lang dicht, met verwachte verkeershinder tot gevolg. ©  PDR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten