Shakira houdt onschuld vol en weigert deal met Spaans parket in fraudezaak

 ©  EPA-EFE

De Colombiaanse zangeres Shakira zal geen deal sluiten met het Spaanse parket dat haar van belastingontduiking beschuldigt. Dat hebben de advocaten van de ster woensdag bekendgemaakt. Shakira houdt haar onschuld vol.

mtmBron: BELGA

Volgens haar verdediging is de zangeres “ervan overtuigd dat het gerecht haar gelijk zal geven”. Verder beweert ze ook 17,2 miljoen euro te hebben betaald aan de Spaanse fiscus. Daardoor is ze “al vele jaren geen geld meer verschuldigd aan de belastingdienst”‘, aldus het persbericht. Toch blijft de optie tot een akkoord nog open tot het begin van het proces, benadrukken de advocaten.

Het parket beschuldigt de Colombiaanse ervan tussen 2012 en 2014 14,4 miljoen euro aan belastingen niet te hebben betaald toen ze met haar ex-partner Gerard Piqué in Spanje verbleef. Shakira woonde sinds 2011 samen met de voetballer en koos in 2015 voor Spanje als haar fiscale residentie. Voordien was ze fiscaal op de Bahama’s “gehuisvest”, maar dat wordt nu door het Spaanse gerecht betwist.

De advocaten van de 45-jarige zangeres zeggen dat haar inkomsten tot 2014 vooral uit “internationale tournees” kwamen en dat ze in die tijd “niet eens zes maanden per jaar in Spanje woonde”. Om fiscaal resident genoemd te worden in Spanje moet men minstens zes maanden per jaar in het land wonen.

Eerder in mei verwierp een rechtbank een Barcelona haar verzoek om beroep aan te tekenen tegen de strafzaak.

Aangeboden door onze partners