Zes jaar na vorige profzege wint Jan Bakelants (36) slotetappe Ronde van Wallonië, Thibau Nys knap vierde

 ©  BELGA

Jan Bakelants heeft de slotetappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Onze 36-jarige landgenoot probeerde het in de laatste kilometer met een uitval en hield het nipt vol. Robert Stannard werd tweede en is de verdiende eindwinnaar.

Jonas WithouckBron: Belga

Bakelants ging zijn kans in de slotkilometer van de 214,8 kilometer lange tocht van Le Roeulx naar Chapelle-les-Herlaimont en liet het sprintende peloton nipt achter zich. De Australiër Robert Stannard werd tweede, de Fransman Axel Laurance derde. Thibau Nys sprintte naar de vierde stek en ook Dimitri Peyskens (6e) en Loïc Vliegen (7e) finishten in de top tien.

De 23-jarige Stannard (Alpecin-Deceuninck) is de eindwinnaar van de 43e editie van de Waalse rittenkoers, goed voor zijn eerste profzege. Vliegen is op tien seconden tweede, de Deen Mattias Skjelmose Jensen op twaalf seconden derde. Op de erelijst volgt Stannard de Amerikaan Quinn Simmons op.

Bakelants, 36 jaar, boekte zijn eerste overwinning sinds februari 2016. Toen won hij een rit in de Ronde van de Middellandse Zee. Hij zit nu aan zeven profzeges.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 5

1. Jan Bakelants

2. Robert Stannard

3. Axel Laurance

4. Thibau Nys

5. Matteo Trentin

6. Dimitri Peyskens

7. Loïc Vliegen

8. Mattias Jensen

9. Marijn Van Den Berg

10. Filippo Baroncini

Eindklassement

1. Robert Stannard

2. Loïc Vliegen

3. Mattias Jensen

4. Lorenzo Rota

5. Greg Van Avermaet

6. Maxim Van Gils

7. Frederik Wandahl

8. Omer Goldstein

9. Guillaume Martin

10. Oier Lazkano

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten