De selecties voor het EK wielrennen: Yves Lampaert en Rune Herregodts combineren tijdrit met wegrit, Lotte Kopecky ook op de baan

 ©  Belgian Cycling

Yves Lampaert en Rune Herregodts zullen op de Europese kampioenschappen in München zowel de tijdrit als de wegrit rijden. Dat maakte Belgian Cycling woensdag bekend. In de wegrit hebben Lampaert en Herregodts het gezelschap van Dries De Bondt, Aimé De Gendt, Tim Merlier, Edward Theuns, Dries Van Gestel en Bert Van Lerberghe.

Bron: BELGA

De wegrit wordt zondag 14 augustus gereden, de tijdrit woensdag 17 augustus. Die dag werken ook de vrouwen de 24 kilometer lange opdracht tegen de klok af. Voor België doen Sara Van de Vel en Julie Van de Velde dat. Van de Vel rijdt alleen de tijdrit, Van De Velde start zondag 21 augustus ook in de wegrit, net als Sanne Cant, Alana Castrique, Belgisch kampioene Kim De Baat, Valerie Demey, Lotte Kopecky, Lonne Meertens en Jesse Vandenbulcke.

Kopecky is eveneens ingeschreven voor het baanwielrennen, net als Katrijn De Clercq en Marith Vanhove. Nicky Degrendele concentreert zich op de sprint. Bij de mannen gaat het om Thibaut Bernard, Maxwell De Broeder, Lindsay De Vylder, Robbe Ghys, Jules Hesters, Arthur Senrame, Fabio Van den Bossche en Brent Van Mulders.

In het mountainbiken verdedigen Pierre De Froidmont, Jens Schuermans en Daan Soete de Belgische kleuren bij de mannen, bij de vrouwen gaat het om Emeline Detilleux en Githa Michiels.

Het EK vindt plaats in het kader van de tweede editie van de European Championships. Van 11 tot 21 augustus vinden in München ook de EK’s atletiek, turnen, roeien, kano-kajak, muurklimmen, beachvolleybal, tafeltennis en triatlon plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners