Wielrennen Junioren Trofee van Vlaanderen in Reningelst

Laurens Plancke kan massaspurt niet ontlopen in Trofee van Vlaanderen in Reningelst: “Het tempo lag onvoorstelbaar hoog”

Jed Smithson (tweede van links) was in de massaspurt sneller dan Dylan Hicks (zwart) en Lars Vanden Heede (geel). © Bart Vandenbroucke

Laurens Plancke probeerde in de slotfase van de Trofee van Vlaanderen in Reningelst met twee concurrenten weg te rijden, maar hij moest het hoofd buigen. “Het razende peloton liet niet begaan”, vertelde de Moorsledenaar.

Michel Vanden Heede

“Met nog vier kilometer te gaan reden we na een helling weg”, aldus de klepper van Jonge Renners Roeselare. “Hoewel we een snelheid van 60 kilometer per uur haalden in de afzink, werden we snel tot de orde geroepen. Wegrijden was gewoonweg onmogelijk. In de spurt liet ik me uiteindelijk wegdrummen. Ik koos voor links, maar de snelle mannen ging aan de andere kant van de weg aan. Een mooi resultaat zat er na mijn inspanning niet meer in. Toch ben ik tevreden. Mijn conditie is al sinds het BK voor eigen volk goed.”

Zijn ploegmaat Gauthier Servranckx kon ook het verschil niet maken. “Het ging rap. Te rap om een ontsnapping op gang te trekken”, reageerde de Belgische kampioen uit Zwevezele. “Vreemd dat het hier op een massaspurt uitdraaide. Ook mijn vader had nooit verwacht dat we met zo veel volk de laatste rechte lijn zouden ingaan. Deze koers was een goede training in het vooruitzicht van Aubel-Thimister-Stavelot en de klimkoersen.”

Brit Jed Smithson wint, Jasper Dekien beste West-Vlaming

De Brit Jed Smithson hield zowat negentig man achter zich. De tweedejaars werd op het podium omringd door zijn landgenoot Dylan Hicks en Oost-Vlaming Lars Vanden Heede. Laatstgenoemde ging op twee ronden van het einde in de aanval met Pepijn Veening. Even probeerde de Olsenaar van het team van Rik Devoogdt het nog alleen, maar alles liep weer samen. Bij het ingaan van de slotronde versnelde de Brit William Smith, die onlangs Menen-Kemmel-Menen op zijn naam schreef. Ook hij moest inbinden.

Jasper Dekien was met zijn elfde plaats de beste West-Vlaming in deze internationale juniorenwedstrijd. Brent Baert werd twaalfde, Milan Van Hollebeke zeventiende en Warre Van den Meerssche 27ste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten