Wielrennen Elite Vrouwen Ronde van Frankrijk

Goede prestaties van Julie De Wilde in de Tour wekken interesse van andere teams: “Maar ik koers wel bij de plezantste ploeg”

Julie De Wilde blijft de beste jongere. ©  Belga

Lorena Wiebes zet haar klavertje vier van de Baloise Ladies Tour netjes verder in de Ronde van Frankrijk. De snelste vrouw op twee wielen gaf er voor de tweede keer deze week het hele peloton van langs. Julie De Wilde kon haar ding niet doen, maar blijft wel de beste jongere.

Geert Stevens in Saint-Dié-des-Vosges

“Het was alweer een hectisch dagje. Ik had op zich wel goede benen en was ook zinnens om mijn sprint te rijden. Maar toen was er die massale valpartij. Ik lag er jammer genoeg bij. Het was een echte vleeshoop. Ik probeerde nog te remmen, maar kon geen kant meer op. Er kwakte bij die val ook iemand in mijn rug. Ik kon echter verder met een andere fiets, tot duidelijk werd dat een wiel stuk was. Uiteindelijk kon ik wel terugkeren naar het peloton.” In volle finale ging het alweer mis. Op twee kilometer van de streep zat ik nog in het wiel van Sanne Cant. Zij dook in een gaatje, maar een renster van Team Bikeexhange deed de deur dicht. En op anderhalve kilometer van de finish was er een nieuwe valpartij waarbij ik werd gehinderd. Toen was mijn sprint al voorbij”, aldus de renster van Plantur-Pura, die ook vrijdag in de witte jongerentrui van start mag gaan. “Het wordt iedere dag mooier, maar met de bergen in het verschiet, wordt het nog lastig om beste jongere te blijven. Ik zal moeten rekenen op enkele goede dagen. Ik verwacht dat Shirin van Anrooij mijn grootste concurrente wordt om het wit over te nemen. Ik zal het wit tot de laatste snik verdedigen. Dat is zeker.”

Belangstelling

Julie De Wilde fietst zich al een hele week in de kijker en dat lokt uiteraard veel belangstelling. “Ik heb inderdaad al geluisterd naar enkele aanbiedingen van andere ploegen. Ik zit misschien niet bij het sterkste team, maar wel bij de plezantste ploeg. De ploeg is nog groeiende, maar dat geldt ook voor mij. We kunnen samen stappen zetten”, aldus het wielertalent uit Laarne, die bij Plantur-Pura nog een contract heeft lopen tot het einde van 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten