Wielrennen Elite z/c & Beloften Internatie in Reningelst

Yentl Vandevelde klopt Torsten Demeyere in Reningelst: “Eerste zege kon niet uitblijven”

Yentl Vandevelde won voor Torsten Demeyere en Thibau Verhofstadt. ©  VDB

De kogel is door de kerk voor Ekenaar Yentl Vandevelde (Minerva Cycling Team). In Reningelst klopte Vandevelde vluchtgezel Torsten Demeyere (Tarteletto-Isorex) in de sprint. Thibau Verhofstadt, ploegmakker van Demeyere, eindigde derde.

Eindelijk loon naar werken voor Yentl Vandevelde, die maandag zesde eindigde in de profkoers in Westrozebeke en recent ook ereplaatsen liet optekenen in de Omloop Het Nieuwsblad (zesde) en de Ronde van Luik (negende). “Eindelijk! Het kon niet uitblijven”, vertelt Yentl na het interclubsucces van het Minerva Cycling Team in hun thuiskoers. “In een ruime kopgroep waren we met vier renners van onze ploeg mee, maar was ook Tarteletto-Isorex sterk aanwezig. Mijn ploegmakker Thomas Joseph schudde als eerste aan de boom, maar werd teruggehaald. Ik had meer succes. Toen Torsten Demeyere reageerde, heb ik even gewacht. Moeizaam verwierven we een voorsprong van twintig seconden, maar bij het aansnijden van de slotronde was het al één minuut. Op twee kilometer van de finish probeerde Torsten me te verschalken, maar ik zat meteen in het wiel. In de sprint trok ik het laken naar me toe.”

Grenzen verleggen

“Dit is de vrucht van hard werken. Tijdens een stage in Gran Canaria in mei heb ik een stevige basis gelegd. Dat ik de Baloise Belgium Tour kon rijden, heeft me deugd gedaan. Koersen met de profs betekent dat je grenzen kunt verleggen en dat probeer ik telkens te doen. Zaterdag pik ik in Bambrugge een kermiskoers mee. Volgende week is er in Zillebeke opnieuw een interclub waar we met de ploeg sterk willen presteren.”

Gil D’Heygere en Thomas Joseph, ploegmakkers van Vandevelde, tuimelden net naast het podium, maar dat kon de pret niet drukken.(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten