Chili gaat in beroep tegen beslissing FIFA, kan het alsnog naar WK in Qatar?

 ©  Pool via REUTERS

Chili legt zich niet neer bij de deelname van Ecuador aan het komende WK voetbal in Qatar. De voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land gaat in beroep tegen de beslissing van de Wereldvoetbalbond FIFA. Die wees vorige maand een klacht af over het opstellen van Byron Castillo door Ecuador. De rechtsachter is in Colombia geboren en zou volgens Chili niet speelgerechtigd zijn geweest voor Ecuador.

Bron: BELGA

Volgens de Chileense bond blijkt uit documenten duidelijk dat Castillo in 1995 in Tumaco in Colombia is geboren en niet, zoals vermeld op zijn officiële documenten, in 1998 in Villamil Playas in Ecuador. “We zijn volledig zeker van de conclusies van ons onderzoek”, zegt Jorge Yunge, secretaris-generaal van de Chileense voetbalbond. “Het is duidelijk dat de speler een vervalst Ecuadoraans document gebruikt. Wat hier op het spel staat, is niet alleen een plaats op het WK, maar het hele principe van fair play.”

De disciplinaire commissie van de FIFA besliste eerder, na analyse van de inzendingen van alle partijen, om het onderzoek tegen de Ecuadoraanse voetbalbond te sluiten. Ecuador eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone als vierde. Chili werd zevende.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten