Wielrennen Elite & beloften Internatie in Reningelst

Torsten Demeyere botst in Internatie in Reningelst op snelle Yentl Vandevelde: “Sprint van mijn leven volstond niet”

Torsten Demeyere moest in een sprint met twee Yentl Vandevelde laten voorgaan.© BART vANDENBROUCKE

Torsten Demeyere moest in een sprint met twee Yentl Vandevelde laten voorgaan in de Internatie in Reningelst. “Ik deed wat ik kon, maar het was onmogelijk om mijn concurrent te verschalken”, vertelde de hardrijder van Tarteletto-Isorex.

Michel Vanden Heede

Er werd meteen op het scherpst van de snee gekoerst. In de derde van twaalf ronden bundelden Gilles Borra, Jasper Dejaegher en Thomas D’hooge de krachten. Een tegenstoot omstreeks halfkoers van Arne Verfaillie en een concurrent leverde niets op. Torsten Demeyere en Kevin Demeestere konden in het gezelschap van drie man wel naderen. Een achttal sloot aan bij hen en samen dichtten ze de kloof op het leidende trio. Met Gilles Borra, Gil D’heygere, Thomas Joseph en Yentl Vandevelde zaten vier man van Minerva Cycling Team in de kopgroep van zestien. Tarteletto-Isorex kon rekenen op Torsten Demeyere, Thibau Verhofstadt en Jeroen Eyskens. In de voorlaatste ronde viel de beslissing.

“Na een aanval van Joseph en twee anderen reed Vandevelde op kousenvoeten weg”, deed Demeyere het wedstrijdverhaal. “Toen ik hem kon vervoegen, wist ik dat de kans groot was dat we definitief weg waren. We werkten goed samen tot op twee kilometer van het einde. Daarna kwam ik niet meer op kop. Op vraag van mijn ploegleider Peter Bauwens demarreerde ik, maar mijn concurrent plakte meteen op mijn wiel. Ik drong hem de kop op en reed de sprint van mijn leven. Dat volstond evenwel niet.”

“Het is jammer dat ik naast de zege greep, want als continentaal team wilden we hier scoren. Maar had ik niet meegewerkt, dan had ik niets gehad. Ik heb geen fouten gemaakt, maar boste op een snellere renner. Het is nu al duidelijk dat mijn hoogtestage in Andorra zal renderen. Dit was mijn beste dag van het jaar. Voor het eerst sinds mijn juniorenperiode sta ik op het podium van een wegwedstrijd”, aldus nog de provinciale tijdritkampioen bij de elite zonder contract.

Thibau Verhofstadt, een ploegmaat van Demeyere, regelde op ruime afstand de spurt voor de derde plaats. Thomas Joseph was vijfde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten