Wielrennen  Elite z/c en beloften Ronde van Vlaams-Brabant

Simon Dehairs baas in massaspurt: “Winnen in eigen streek smaakt zoeter”

Simon Dehairs was de snelste in Goetsenhoven.© Guy Meurs

Ritwinnaar Simon Dehairs kreeg op het podium het gezelschap van Jens Bouts (gele, blauwe en groene trui), Aaron Van Der Beken (rode trui), Jonas De Schampeleire (oranje trui), Lei De Pauw (witte en blauw-witte trui). ©  Guy Meurs

1 / 2

Simon Dehairs (21) uit Zoutleeuw won donderdag de tweede etappe in de Ronde van Vlaams-Brabant. In Goetsenhoven zegevierde hij in de spurt. Jens Bouts uit Zemst blijft leider.

Ief Vertommen

Vroeg in de wedstrijd doken vier renners de ruimte in. Streekrenner Sander Rietjens trok de meeste aandacht naar zich toe. De renner uit Leefdaal heeft er zich inmiddels mee verzoend dat koersen slechts een hobby is, maar dat betekent niet dat hij ambitieloos rondfietst.

Rietjens werd in de vlucht gesteund door Ward Schoevaers, Théo Lowie en Jonas De Schampeleire. Ze gaven danig van jetje dat het peloton haast de ganse wedstrijd tot achtervolgen was veroordeeld.

De Schampeleire trapte zelfs zo fors door dat eerst Lowie en vervolgens ook Schoevaers en Rietjens, de laatste twee bij het ingaan van de laatste ronde, moesten afhaken.

In volle finale speelde het peloton een kat- en muisspelletje met de Oost-Vlaming die bij het ingaan van de laatste kilometer bij het nekvel werd gegrepen.

“Lang heb ik gedacht dat er winst in zat, maar onder de rode driehoek besefte ik dat het niet zou lukken”, commentarieerde Jonas De Schampeleire. De eerstejaars, nog op zoek naar een eerste zege, hield aan zijn raid wel de oranje knelpuntentrui over.

De overwinning in de massaspurt ging naar Simon Dehairs. De renner uit Zoutleeuw toonde zich de snelste aan het eind van de lange rechte lijn bergop.

“Natuurlijk ben ik blij met de zege”, zei Simon Dehairs.

“Ik woon maar op een half uur fietsen van Goetsenhoven en de smaak van een overwinning is altijd zoeter wanneer die in eigen regio wordt behaald.”

“Anderzijds schreef ik al UCI-koersen, en dus van een hoger niveau, op mijn naam zoals onlangs nog in Tsjechië.”

“Aan de eindzege in de Ronde van Vlaams-Brabant hoef ik niet meer te denken. Die verspeelde ik al in de eerste etappe.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten