Anderlecht tegen Estse club Paide Linnameeskond, Antwerp treft Noorse Lillestrøm in derde voorronde Conference League

 ©  BELGA

Ooit al gehoord van Paide Linnameeskond? De club uit Estland neemt het volgende week in de derde voorronde van de Conference League op tegen RSC Anderlecht. Voor Antwerp wacht een trip naar Noorwegen.

Jonas Withouck en Wim Conings

Paide Linnameeskond speelde donderdagavond net als vorige week 0-0 gelijk tegen het Armeense Ararat-Armenia FC. Het kwam tot strafschoppen en daarin toonden de Esten zich het meest koelbloedig.

De heenwedstrijd vindt volgende week donderdag (4 augustus) in Estland plaats, een week later (11 augustus) is er de terugwedstrijd in het Lotto Park. Bij winst moet Anderlecht nog een play-offronde overleven vooraleer ze de groepsfase van de Conference League bereiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwerp naar Noorwegen

Antwerp rekende donderdagavond af met het Kosovaarse FC Drita en mag zich opmaken voor een trip naar Noorwegen. Lillestrøm SK is de tegenstander in de derde voorronde. De Noorse club won donderdagavond in de tweede voorronde met 5-2 van het Finse SJK.

Union volgende week aan zet

Union begint volgende week dinsdag aan zijn Europees avontuur. In de derde voorronde van de Champions League neemt het het in Leuven op tegen het Schotse Glasgow Rangers. AA Gent is bekerwinnaar en start in de play-offronde van de Europa League. De loting is voorzien op 1 augustus, de heenmatch wordt gespeeld op 18 augustus en de terugmatch op 25 augustus.

Club Brugge start in de groepsfase van de Champions League. De loting is voorzien op 25 augustus, de eerste speeldag staat gepland op 6 en 7 september.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten