De Lijn werkt aan nieuwe veiligheidsmaatregelen na agressie tegen chauffeur in Dilbeek

Archiefbeeld ©  BDW

Na het agressie-incident donderdag waarbij een buschauffeur van De Lijn zwaargewond raakte, hebben buschauffeurs om meer veiligheidsmaatregelen gevraagd. Extra controles, meer samenwerking met de politie en opnieuw een afgeschermd “chauffeurshokje” zouden het veiligheidsgevoel moeten verbeteren, aldus Stefaan Laroy, vakbondsverantwoordelijke bij ACOD.

jvhBron: BELGA

De chauffeur werd tijdens het rijden aangevallen door een passagier. De dader viel de chauffeur aan omdat hij niet tussen twee haltes mocht afstappen. De man kreeg verschillende vuistslagen te verwerken en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

LEES OOK. Buschauffeur De Lijn al rijdend aangevallen en zwaargewond naar ziekenhuis afgevoerd, collega’s krijgen na korte staking extra veiligheidsmaatregelen

Daarop legden collega-chauffeurs het werk enkele uren neer en gingen ze in overleg met de verantwoordelijke van de stelplaats. “De chauffeurs zijn weer aan het werk”, bevestigt Laroy. “Ze zijn blij dat de directie het signaal heeft opgevangen, maar zijn het beu om te worden gebruikt als bokszak.”

Binnenkort zal de directie zich dus over de extra maatregelen buigen en hierover beslissen. “We gaan het intern bekijken”, bevestigt ook de woordvoerster van De Lijn. De extra controles op de lijn tussen Ninove en Brussel zullen er sowieso komen tot eind oktober tussen 10.00 en 18.00 uur, aldus Laroy.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten