Voetbal 1ste nationale

Gauthier Libbrecht ruilt Mandel United in voor Winkel Sport: “Ik kon niet beter terechtkomen”

Gauthier Libbrecht met Patrick Rotsaert © Winkel Sport

Gauthier Libbrecht bleef als één van de laatsten op het zinkende schip van Mandel United, maar donderdag kreeg hij toch zijn vrijgeleide en vrijdag traint hij al mee met de buren van Winkel Sport.

“Bij Mandel zag ik geen toekomst meer.”

Gauthier Libbrecht trainde de afgelopen weken nog mee bij Mandel. Hij had een doorlopend contract maar wachtte al drie maanden op zijn geld. “We hadden een kern van bijna dertig man. Al die jongens trainen al bijna een maand mee, maar met welk perspectief? Ze hebben geen contract en zal iemand dat krijgen? Ik zag echt geen toekomst meer en nam contact met Mario David. Hij bevestigde dat er veel onzekerheden waren maar niet aan zet was omdat hij geen mandaat meer heeft. Ik nam dan contact met die Faycal Nberri en hij was akkoord om mij vrij te geven. Hij deed bij de ultieme bespreking wel nog moeilijk en wilde dat ik die drie resterende maanden zou laten vallen, maar dat weigerde ik uiteraard. Uiteindelijk gaf hij mij toch vrij. Jammer voor Mandel, de spelers en de trainers. Ik kende coach Michail Turi niet, maar ik kan niks verkeerd over hem en zijn staf zeggen. Zij gaven heel goede en verzorgde trainingen en waren ook heel menselijk. Daar ligt het probleem dus zeker niet.”

De buren van Winkel Sport waren meteen de eerste optie. In eerste nationale zoekt ook FC Knokke nog een centrale verdediger, maar de kustploeg nam geen contact met Libbrecht. “Ik heb niks gehoord van Knokke, maar dat hoefde ook niet. Winkel is perfect voor mij. Het is een correcte en gezond ambitieuze club, en qua afstand dicht bij mijn werk. Beter kon ik niet terechtkomen.” (kv, fvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten