Kylie Minogue: “Terugkeer in ‘Neighbours’ was geweldig en onwezenlijk”

Kylie Minogue en Jason Donovan ©  rr

Voor de uitzending van de laatste aflevering van ‘Neighbours’ heeft Kylie Minogue zich enthousiast uitgelaten over haar eenmalige terugkeer in de Australische tv-serie. “Het voelt geweldig, onwezenlijk en heel emotioneel”, zei de 54-jarige popster luidens een mededeling van de zender Channel 5.

jvhBron: BELGA

“We hebben met dezelfde regisseur gewerkt als destijds in de jaren 1980, er waren ook enkele bekende gezichten”, zei de  Australische actrice. “Dezelfde huizen, dezelfde straat.” Ze sprak van “een mengeling van gevoelens, maar het zijn heel gelukkige gevoelens.”

LEES OOK. ‘Neighbours’ eindigt na 37 jaar moord en bedrog: dit wist je nog niet over de soap (+)

Minogue werd bekend dankzij ‘Neighbours’, waarin ze van 1986 tot 1988 de rol van Charlene Mitchell speelde. Haar personage trouwde met Scott Robinson, gespeeld door Jason Donovan, die ook een wereldster werd door de serie. Beiden keerden terug voor de slotaflevering. 

“Het alledaagse leven van de Australiërs”

“Ik ben heel trots op deze 37 jaar waarin ‘Neighbours’ onze cultuur heeft belicht”, aldus Donovan (54). “Het was geen opgeblazen fictie zoals in de ‘Crocodile Dundee’-films. Het toonde het alledaagse leven van de Australiërs.” Hij verwees naar de vele sterren die hun carrière in de soap rond de bewoners van een straat in Melbourne waren begonnen.

LEES OOK. ‘Neighbours’ is na 37 jaar voorbij: zo eindigt de populaire soap

Channel 5 zette ‘Neighbours’ na 37 jaar stop om financiële redenen. De laatste van bijna 9.000 afleveringen werd donderdag plaatselijke tijd in Australië uitgezonden. De krant Herald Sun meldde dat gemiddeld 1,2 miljoen mensen hadden gekeken, een marktaandeel van 41,6 procent. In Groot-Brittannië, waar ‘Neighbours’ nog populairder is, wordt de slotaflevering vrijdagavond uitgezonden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook