Lorena Wiebes ondanks schaafwonden en hechtingen “oké”, zaterdag wordt beslist of ze nog start in Tour de France Femmes

 ©  ISOPIX

De Nederlandse Lorena Wiebes kwam vrijdag in de zesde etappe van de Tour de France Femmes na een val op ruim 7 minuten van ritwinnaar Marianne Vos binnen. De 23-jarige sprintster had schaafwonden en had enkele hechtingen aan een elleboog nodig. “Desondanks gaat het oké met haar”, meldt haar team DSM.

Bron: BELGA

Wiebes ging op 23 kilometer van de streep hard onderuit in de afdaling. Op de tv-beelden was te zien hoe ze na de val de pijn verbeet en met een bebloede elleboog in de achtervolging ging op de voorste groep. “Lorena wordt nauwlettend gemonitord komende nacht”, meldt de ploeg. “Daarna wordt beslist of ze fit genoeg is om te starten in de etappe van zaterdag.”

Wiebes won twee etappes in deze Tour de France. Ze zegevierde in de eerste rit op de Champs-Élysées in Parijs en was donderdag ook de snelste in de sprint van de vijfde etappe, de langste in deze achtdaagse rittenkoers.

Marlen Reusser, die ook betrokken was bij de valpartij, komt zaterdag alvast niet meer aan de start. De Zwitserse heeft een hersenschudding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten