Na Drake en Kylie Jenner ook Taylor Swift onder vuur: niemand gebruikt privéjet meer dan de popster

 ©  Chris Pizzello/Invision/AP

Het privévliegtuig van Taylor Swift heeft dit jaar het meeste uitgestoten tegenover alle vliegtuigen van beroemdheden. Dat blijkt uit gegevens die zijn vrijgegevens door het Britse digitale marketingbureau Yard. Dit jaar alleen al vloog de jet van de wereldster al 170 keer met een gemiddelde vliegtijd van 80 minuten.

Laurence Torck

Yard houdt het gebruik van alle privéjets over heel de wereld bij, waardoor het kan berekenen wat de uitstoot is van elke celeb. Hierdoor kon het berekenen dat het vliegtuig van Taylor Swift in 2022 alleen al 8.293 ton CO2 heeft uitgestoten. Swift heeft nog niet gereageerd op de berekening.

De heisa rond de uitstoot kwam er toen Kylie Jenner een foto postte op Instagram met haar jet en het bleek dat ze het vliegtuig had gebruik voor een reis die met de auto slechts 40 minuten zou geduurd hebben.

LEES OOK. “Klimaatcrimineel” Kylie Jenner onder vuur door erg korte vluchten met privéjet

Op de lijst van celebs met een serieuze uitstoot staan ook bokser Floyd Mayweather, wiens jet tot nu toe dit jaar een totale vliegtijd heeft van 326 uur voor een geschatte CO2-uitstoot van 7.000 ton en hij dus op de tweede plaats komt te staan in het lijstje. Hij wordt opgevolgd Jay-Z, met 321 uur en 6.900 ton, en A-Rod, met 246 uur en 5.300 ton.

De top 10 van Yard werd vervolledigd door Blake Shelton, Steven Spielberg, Kim Kardashian, Mark Wahlberg, Oprah Winfrey en Travis Scott. In de top 20 stonden Kylie Jenner, Drake, Tiger Woods, Magic Johnson, Harrison Ford, Jim Carrey en Tom Cruise.

In een poging om een van de 14 minuten durende vluchten van zijn jet te verdedigen, reageerde zanger Drake eerder deze week op Instagram: “Dit gaat gewoon om het feit dat ze vliegtuigen verplaatsen naar welke luchthaven waar ze worden opgeslagen. Er zat niemand op die vlucht”, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Lees ook