Olvav Kooij sprint naar negende seizoenszege in Ronde van Polen

 ©  BELGAIMAGE

Olav Kooij (Jumbo-Visma) heeft vrijdag de openingsrit in de Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na 218 kilometer in Lublin toonde hij zich de snelste in de sprint, voor de Duitser Phil Bauhaus en Jordi Meeus.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Heel wat grote namen voor het eindklassement tekenden afwezig voor de Ronde van Polen, wel waren er een pak topsprinters van de partij en die kregen in de eerste etappe een eerste kans op succes,. De obligate vlucht van de dag kreeg al vroeg vorm en bestond uit vijf renners. Kamil Malecki, Sam Brand, Jonas Abrahamsen, Patryck Stosz en Mateusz Grabis. Het peloton hield hen in het vizier, vooral Bahrain-Victorious en Groupama-FDJ deden het merendeel van het werk. Toen de voorsprong onder de minuut ging, besloot Malecki alleen verder te gaan. Hij spartelde het langst tegen, maar bleek ook niet opgewassen tegen het peloton. 

Het kwam tot een sprint en daarin was het uitkijken naar Mark Cavendish, Arnaud Démare en enkele andere toppers. Maar het was de jonge Olav Kooij die zich het snelste toonde. Hij kreeg de perfecte leadout van Mike Teunissen die zelf nog vierde werd. Jordi Meeus finishte als derde, Cavendish als achtste, Démare als negende. 

Voor Kooij is het zijn negende seizoenszege en de eerste in de WorldTour in zijn carrière.

Aangeboden door onze partners