Voorzitter Fenerbahce weigert verontschuldigen aan Oekraïne na Poetin-gezangen in Champions League

 ©  EPA-EFE

Ali Koc, voorzitter van de Turkse voetbalclub Fenerbahce, zegt dat hij zich niet zal verontschuldigen tegenover Oekraïne, nadat fans van de club uit Istanboel de naam van de Russische president Vladimir Poetin scandeerden tijdens de Champions League-kwalificatiewedstrijd van woensdag tegen Dynamo Kiev.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

De Oekraïners uit Kiev wonnen de wedstrijd en stootten zo door naar de derde kwalificatieronde, ondanks een gebrek aan competitie sinds de Russische invasie van Oekraïne in februari.

Koc zei tegen de Turkse krant Fanatik: “Naar mijn mening waren het ongepaste, onnodige gezangen. Ze stonden ver af van de identiteit en waarden van Fenerbahce. Maar wat moeten we doen, mensen de mond snoeren? We zullen ons niet verontschuldigen tegenover Oekraïne.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Koch zei ook dat Dynamo-spelers de thuisfans meerdere malen hebben geprovoceerd. Het Europese bestuursorgaan UEFA heeft intussen een onderzoek ingesteld. Dynamo treft in de volgende ronde het Oostenrijkse Sturm Graz.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten