Kangoeroes Mechelen speelt Europees in De Schalk in Willebroek: “Oplossing bieden voor alle sportclubs”

© BELGA

Kangoeroes Mechelen gaat het komende seizoen de Europese thuiswedstrijden voor dames (Euroleague Women) en mannen (FIBA Europe Cup) in sporthal De Schalk in Willebroek afwerken. Basket Willebroek was echter niet op de hoogte van de beslissing en reageerde boos met een persbericht op sociale media. “We gaan een oplossing bieden voor alle sportclubs die in De Schalk aantreden,” zegt Schepen van Sport Ronny Somers van Willebroek. Kangoeroes verliet in 2018 … Willebroek en trok naar Mechelen.

Patrick Ceulemans

LEES OOK. Kangoeroes Mechelen werkt EuroLeague Women en FIBA Europe Cup af in … Willebroek

Kangoeroes Basket Mechelen zal met zowel de mannen (FIBA Europe Cup) als met de vrouwen (FIBA Euroleague Women) naar Willebroek trekken om in Sporthal De Schalk de Europese campagne af te werken. De Mechelse Winketkaai werd immers door FIBA Europe afgekeurd. In overleg met Kangoeroes werkt de gemeente Willebroek mee aan de organisatie van de Europese wedstrijden voor seizoen 2022-2023. Voor deze 10 Europese wedstrijden, in zowel de FIBA Europe Cup als in de FIBA Euroleague Women, zal Sporthal De Schalk te Willebroek de locatie zijn.

“We zijn verheugd om 10 Europese topwedstrijden te kunnen organiseren in onze gemeente. De komende dagen wordt er aan tafel gezeten met de andere sportclubs die gebruik maken van Sporthal De Schalk om zo aan iedereen een oplossing te kunnen bieden dat trainingen en wedstrijden normaal kunnen plaatsvinden”, zegt Schepen van Sport, Ronny Somers.

“FIBA Europe Cup en FIBA Euroleague kunnen spelen op het hoogste niveau, is het resultaat van met zeer veel mensen zeer hard te werken om een mooi doel te bereiken”, stelt Luc Katra, voorzitter van Kangoeroes Basket Mechelen. “Tevens bedank ik hierbij de gemeente Willebroek om ons de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van Sporthal De Schalk”, vervolgt Luc Katra nog.

LEES OOK.Basket Willebroek not amused met komst van Kangoeroes Mechelen om Europees te spelen

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten