Bosbrand in Tsjechië blijft woeden op ongeveer 1.000 hectare

 ©  AFP

Ondanks verhoogde inspanningen van de brandweer blijft de bosbrand in Tsjechië in het nationale park Boheems Zwitserland, aan de grens met Duitsland, zich uitbreiden over een gebied van ongeveer 1.000 hectare. De bluswerkzaamheden lopen moeizaam omdat het terrein “uitdagend” is, meldt een woordvoerder van de hulpdiensten zondag.

ltoBron: BELGA

Dit weekend zijn extra manskracht ingezet vanuit heel Tsjechië. In totaal helpen 750 brandweerlieden de vlammen blussen.  Het nationale park Boheems Zwitserland grenst aan het Duitse Saksisch Zwitserland, waar ook een brand woedt.

Zes helikopters en vijf blusvliegtuigen zijn zondag ingezet nadat de ochtendmist was opgetrokken. Aan Tsjechische zijde zijn tot nu toe acht hulpverleners gewond geraakt. “Dit toont aan dat we ons echt op een gevaarlijk terrein begeven”, aldus de woordvoerster.

Grote delen van het gebied zijn afgesloten voor het publiek. De bosbrand brak een week geleden uit en wordt beschouwd als een van de grootste in de geschiedenis van het land. Vermoedelijk heeft menselijke nalatigheid tot de brand geleid.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten