Atletiek  Flanders Cup

DCLA-vrouwen schitteren op lage horden in Lier

Hanne Claes groeit naar haar beste vorm toe in de aanloop naar het EK in München, waar ze twee ijzers in het vuur heeft: 400m horden en 4x400m.

Op de Flanders Cup in Lier sloop ze met 55.33 op de lage horden dichter bij Paulien Couckuyt, de huidige nummer één. De 30-jarige Claes verbeterde haar eigen Dcla-record met vier tienden. Ze boekte de derde prestatie ooit en zette de 12de Europese chrono neer.

Clubgenote Nina Hespel finishte als tweede in 57.01. Pas terug van het WK in Oregon bevestigt de 20-jarige studente geneeskunde haar regelmaat op hoog niveau. Ook Benedikt Tchimou liet van zich spreken. Zij won de B-reeks en dook voor het eerst onder de minuut met 59.07.

Na haar ervaring op het WK bereidt Vanessa Sterkendries zich voor op het nakende EK. In Lier landde haar hamer na 67,71m, een veelbelovende worp in de aanloop naar München. Meerkamper Niels Pittomvils boekte een pr van 15,31m in het kogelstoten. Leuvenaar Kasper Verbeylen kon de Vac’er nog net voorblijven.

In het polsstokspringen geraakte Thomas Van Nuffelen niet over 5,01m, zijn aanvangshoogte.

Bij de vrouwen was de Nederlandse Marijke Wijnmaelen (Dcla) de beste met 3,94m. Jolien Boumkwo, Elena Defrère en Sietske Lenchant vormden het zoveelste Flanders Cup-podium in het kogelstoten. Alleen de Roba-atlete kwam in de buurt van haar pr.

Op de 1.500m verbeterden Laura Hombreux (4.30.44) en master Mona Rhamé (4.40.96) hun record. Yorick Van De Kerkhove won de 1.500m in 3.51.07. (eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten