Voetbal Beker van België

SK Berlare 4 - KSK Zingem 3: Berlare zet scheve situatie recht in tweede helft

Berlare heeft zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde van de beker.

De thuisploeg nam de wedstrijd tegen de derdeprovincialer veel te licht op en dat werd in de eerste helft afgestraft door een sterk afwerkend Zingem. Twee keer werd een centraal achterin zwalpend Berlare gepakt op een stilstaande fase. Tomàs knikte raak na een hoekschop, Van Hecke deed het hem na op een doorgekopte vrije trap van op links. Agushev trapte een vrijschop laag in de verste hoek, maar Zingem reageerde meteen via D’Hondt.

Berlare begon met betere en sterkere intenties aan de tweede helft. Het drukte Zingem meteen tegen het eigen doel. De Schepper kreeg te veel tijd om aan te nemen, te controleren en succesvol af te werken. Berlare drukte door en Manuel Mbola maakte gelijk. Na nonchalance achteraan bij Zingem ging de bal tegen de paal en Mbola scoorde in de rebound. Zingem kon geen vuist meer maken in een tweede helft.  (ddd)

DOELPUNTEN:  18’ Y. Tomàs (0-1), 30’ G. Van Hecke (0-2), 36. D. Agushev (1-2), 37’ G. D’Hondt (1-3), 47’ T. De Schepper (2-3), 52’ en 70’ K. Manuel Mbola (3-3 en 4-3).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten