Marshall Nelson en Archange Izaw Bolavie debuteren bij Belgian Lions

© BELGA

 © BELGA

De Belgian Lions zijn de voorbereiding opgestart richting de eerste twee wedstrijden van de beslissende WK-kwalificatieronde (25 en 28 augustus) en het EK in Georgië/Tbilisi dat op 1 september aanvat. Bondscoach Dario Gjergja neemt voor de stage naar Finland 18 Lions mee. In de selectie twee debutanten. Marshall Nelson (28 jaar, 1m87) is een Australiër met Belgisch paspoort die vorig seizoen bij Cairns Taipans speelde en Archange Izaw Bolavie is 21 jarige en 2m08 grote power forward die bij Brussels aan de slag was.

Patrick Ceulemans

De Belgian Lions zijn de voorbereiding begonnen met het oog op de beslissende WK-voorronde, 25 augustus mons.arena versus Groot-Brittannië en 28 augustus in Griekenland, en Eurobasket (start 1 september, Georgië/Tbilisi). Na een week van medische testen en trainingen stapt bondscoach Dario Gjergja en zijn sportieve staf met 18 Lions op 1 augustus het vliegtuig op richting Finland. Op 5 en 6 augustus staan er twee oefenwedstrijden versus Finland op het programma. De Belgian Lions spelen op 10 augustus in sporthal Alverberg in Hasselt versus Duitsland. Op 12 en 14 augustus oefenen de Belgian Lions in Estland en op 17 augustus tenslotte in Frankrijk.

18 Belgian Lions voor Finland: Haris Bratanovic, Vrenz Bleijenbergh, Kevin Tumba, Alexandre Libert, Quentin Serron, Jean Salumu, Archange Izaw Bolavie, Loïc Schwartz, Maxime De Zeeuw, Pierre-Antoine Gillet, Ismael Bako, Hans Vanwijn, Jonathan Tabu, Jean-Marc Mwema, Roby Rogiers, Marshall Nelson, Manu Lecomte, Retin Obasohan

Aangeboden door onze partners