Netflix klaagt makers ‘Bridgerton’-musical aan

Netflix heeft een rechtszaak aangespannen tegen de makers van de ‘Bridgerton’-musical. “Wij kunnen hen niet toelaten onze eigendom te gebruiken voor hun profijt.” ©  REUTERS

Een musical over de successerie ‘Bridgerton’? De fans mogen er dan wel blij mee zijn, Netflix is dat allesbehalve. De streamingdienst heeft een rechtszaak aangespannen tegen Abigail Barlow en Emily Bear, de bedenkers van het project.

Wout Desmytere

De liedjes uit The unofficial Bridgerton musical halen hun mosterd bij de succesvolle Netflixreeks en begonnen hun leven online. De eerste nummers werden zo enthousiast ontvangen dat Barlow en Bear er meteen een heel album van maakten, dat meer dan 45 miljoen keer werd gestreamd en zelfs een Grammy won voor ‘beste musicalalbum’.

Netflix maakte er aanvankelijk geen probleem van. Maar dat het duo de musical nu ook effectief op de planken wil brengen, is voor de streamer een brug te ver. “Netflix ondersteunt projecten van fans”, klinkt het in een statement. “Maar Barlow en Bear hebben er hun inkomen van gemaakt, zonder formele toestemming om de rechten te gebruiken.”

Eerder deze week gingen enkele uitverkochte voorstellingen van de musical door in Washington. Sommige tickets kostten 149 dollar, zo’n 145 euro. “We hebben hard geprobeerd met hen samen te werken, maar ze weigeren alle medewerking”, laat men bij Netflix nog optekenen. “Barlow en Bear zouden anderen niet toelaten hun eigendom te gebruiken voor eigen profijt, Netflix kan niet toekijken hoe zij hetzelfde doen met Bridgerton.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook