Annemiek van Vleuten trots op eindzege in allereerste Tour de France Femmes: “Ik hoop dat dit een grote start is voor meer”

 ©  AFP

Zaterdag had ze de concurrentie al gedecimeerd in de Vogezen, dus er moesten gekke dingen gebeuren als Annemiek van Vleuten zich zondag niet tot eerste winnares van de Tour de France Femmes zou kronen. Die gebeurden ook niet. Van Vleuten won ook op de Super Planche des Belles Filles en stelde zo een eindzege veilig waar ze enorm trots op is.

Sam Varewyck

“In het geel winnen op de top van de Super Planche des Belles Filles is een droom die uitkomt”, zegt Annemiek van Vleuten. “Solo in het geel, dat is de beste manier om het te doen. En het was geen makkelijke rit, geen makkelijke week. Het was een achtbaan. Ik ben supertrots om de eerste winnaar van de Tour des Femmes te zijn.“

“Om deze koers weer op de kalender te hebben in deze nieuwe versie… ik hoop dat het een grote start voor meer is, en dat we hiermee kunnen bouwen aan een groter evenement voor vrouwen én mannen”, stelt de kersverse eindwinnares. “Het is een mijlpaal om deze eerste editie te winnen. Hopelijk wordt het nog vaak georganiseerd. Nu kan ik er echt van genieten, gisteren wilde ik nog niet vieren en de focus behouden. En nu kan ik ijs en pizza eten vanavond, en vieren!”

Aangeboden door onze partners