Voetbal Beker van België 

FC Retie 2 - FC Diest 1

Twee vroege tegendoelpunten deden Diest uiteindelijk de das om.

De mannen van Danny Boffin begonnen sterk aan de match, maar dan maakten Noeyens en Hermans binnen enkele minuten het verschil. Zij profiteerden telkens van verkeerd uitverdedigen van een vernieuwde Diestse verdediging, waar het nog wat zoeken en tasten is. Ook na de rust waren de beste kansen voor Diest. De ref wuifde een strafschopfout op Ndagano weg. Diest ging met twee spitsen spelen, maar het kon ook dan de kansen niet afmaken. Alleen op de valreep lukte het toen in één van de duels voor doel Beau Schodts in de kluts de bal over de lijn werkte. Bij een hoekschop van Beau Schodts en een vrijschop van Briels was de gelijkmaker nog tweemaal dichtbij. (job)

SCHEIDSRECHTER: Swerts 

DOELPUNTEN:  9’ Noeyens 1-0, 16’ Hermans 2-0, 90’ Beau Schodts 2-1. 

RETIE:  Veraghtert, Geudens, Keersmaekers, Jeroen Schuermans, Broeckx, Hermans 62’ Ruben Schuermans), Dierckx (88’ Jespers), Noeyens, Van Dael (85’ Geerinckx), Gijs (88’ Abrddane), Rommens.  

DIEST: Rosala, Jaspers (88’ Kabongo), Schoors, Schoolmeesters (64’ Makhmalgi), Goulding, Beau Schodts, Gilles Schodts, Briels, Habarugira, Matuta (77’ Aburiala), Van Geet. 

GELE KAARTEN:  Dierckx, Schoors, Noeyens, Aburiala, Geudens. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten