Voetbal Eerste ronde Beker Van België Avanti Stekene - Eendracht Zele: 1-0

Avanti Stekene heeft aan een klasseflits genoeg om Eendracht Zele uit te schakelen in eerste ronde van Beker van België

Aaron Verwilligen zit op de hielen van Zelespeler Stef De Bruyne. ©  EWT

Negentig minuten lang waren beide clubs aan elkaar gewaagd. Nooit was te merken dat een moedig en hardnekkig Zele een reeksje lager speelt. Maar één klasseflits van Avanti was goed voor een ticket op de bus naar West-Vlaamse eersteprovincialer Diksmuide in de volgende ronde.

In de eerste helft was er amper doelgevaar. Heel veel duels in het middenveld met de nodige kleine foutjes en spelonderbrekingen. De nieuwe Stekenespits Kristof Verspeeten wilde wel diep lopen, maar werd telkens afgevlagd. De eerste echte kans was voor Zele, maar Van Ransbeeck talmde te lang en werd omsingeld door verdedigers. Net voor rust pakte die andere nieuwkomer Vinnie Audin uit met een knappe dribbel, maar zijn voorzet bleef steken in het pak.

Torinstinct van Verspeeten

Na rust kwam er meer ruimte. Van Dooren en Van Ransbeeck bouwden op, maar Van De Weghe trapte te zwak. Avanti voerde de druk op, Franssens kopte een hoekschop van Volckerick rakelings voorbij de verste paal. Een volley van Volckerick ging hoog over. Een sterke Ucak liep de rechterflank af en Van De Weghe leek te scoren, maar Van Steelant plukte de hoge bal. Halfweg die tweede helft viel het enige doelpunt, eentje recht uit het boekje. Criel werd diep gestuurd, haalde de achterlijn en zette scherp voor. Rasaanvaller Kristof Verspeeten heeft nog niets aan torinstinct ingeboet en scoorde aan de eerste paal tussen twee verdedigers. Even leek Haentjens voor de gelijkmaker te zorgen, hij kopte de hoekschop van De Bruyne goed naar de grond, maar de bal botste over de deklat. (mvh)

DOELPUNT: 66’ Verspeeten 1-0.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten