Wielrennen Nieuwelingen & meisjes-nieuwelingen BK in Brasschaat

Jilke Michielsen flitst in Brasschaat onhoudbaar naar driekleur bij de meisjes-nieuwelingen: “Mijn explosiviteit is een troef”

Jilke Michielsen pronkt met haar driekleur en gouden medaille. © Marc Van Hecke

Jilke Michielsen veroverde zondag in Brasschaat overtuigend de nationale titel bij de meisjes-nieuwelingen. “Dankzij mijn piste-activiteiten ben ik explosief”, vertelde de Oostduinkerkse.

Michielsen haalde het van de Izegemse Zita Gheysens en haar ploeggenote Marie Druart. “Het was eigenlijk een redelijk saaie wedstrijd. De weinige aanvallers konden nooit een kloof van betekenis slaan, maar in de slotfase werd het toch nog een stresserende bedoening voor mij. Michelle Dheedene demarreerde op de kasseistrook en ik zat iets te ver om meteen te kunnen reageren. Het peloton liet aanvankelijk begaan, waardoor Dheedene wat afstand kon nemen. Uiteindelijk roerde onder meer Shanyl De Schoesitter zich. Zelf stak ik ook een handje toe. Op driehonderd meter van de aankomst liep het weer samen. Doordat ik goed had gedoseerd, kon ik op volle scherpte de laatste rechte lijn induiken. Ik wist dat ik in vorm was, maar het is toch altijd afwachten hoe sterk de tegenstand voor de dag komt.”

De renster van Maes Cycling Team Glabbeek, die Rijmenam inruilde voor de garnalengemeente, kon de concurrentie op een fietslengte zetten. “Dankzij mijn activiteiten op de piste in Gent ben ik behoorlijk explosief, wat natuurlijk een troef is. Ik wil dan ook de combinatie van weg en baan verderzetten. Vanaf volgend jaar trek ik naar de Topsportschool. Ik wil alles uit mijn sportieve loopbaan halen. Deze driekleur als eerstejaars is in elk geval een mooie start.”

Zita Gheysens kon leven met haar zilveren plak. “Ik ben blij dat ik als eerstejaars op het podium sta. Voor hetzelfde geld was het niets geworden, want in de slotronde kwam ik bijna ten val”, aldus de meid van Jonge Renners Roeselare, die net als Michielsen naar de Topsportschool trekt.

Lotte Verburgh was zesde voor Laerke Expeels. Merel Vandevelde tikte als negende aan.

Tweedejaars jongens: Van den Meerssche en De Leyn op het podium

Bij de tweedejaarsnieuwelingen botste Tieltenaar Lomme Van den Meerssche in een spurt met negen op Bern Zimmerman. Oostduinkerkenaar Matthé De Leyn pakte het brons. Michiel Debeaussaert werd achtste. Favoriet Xander Scheldeman was twaalfde, Wout Hemeryck zeventiende, Mauro Adyns 23ste, Lowiek Misseeuw 24ste, Siebe Bauwens 26ste en Ludovic Langbeen 27ste.

Eerstejaars jongens: Verbrugge net naast het podium

Jasper Verbrugge van Jonge Renners Roeselare viel bij de eerstejaarsnieuwelingen net naast het podium. Jasper Christiaens toonde zich in de laatste rechte lijn sneller dan Jef Du Bin en Siebe De Naeyer. Zeno Durie legde beslag op de negende plaats. Raynaud Beke kwam als 23ste over de finish. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten