Lotte Kopecky laat na Tour zonder ritzege bloed onderzoeken vooraleer naar EK te trekken

© @lottekopecky

Het was ondanks twee derde plaatsen niet de Tour van Lotte Kopecky. “Ik moet eerlijk zijn, ik had op meer gehoopt”, aldus de renster van SD Worx. En dus gaat de winnares van o.m. de Ronde van Vlaanderen op zoek naar oplossingen. In aanloop naar het EK zal ze haar bloed laten onderzoeken.

Werner Bourlez

“Ik wilde graag een ritzege, maar dat is niet gelukt”, vertelde Kopecky. “Ik ben dan voor mezelf wel hard en kan eerlijk zeggen dat ik niet tevreden ben. Maar goed, er staan heel veel dames aan de start en een ritzege pakken was zeker geen gemakkelijk doel.”

“Een verklaring waarom ik me hier niet top voelde, heb ik nog niet. Volgende week laat ik me eens onderzoeken en een bloedanalyse uitvoeren. We zullen even alles op een rijtje zetten en zien wat dat als inzicht geeft. Maar als ik dat buiten beschouwing laat, heb ik me wel geamuseerd. Het publiek was fantastisch, dit was een mooie eerste editie.”

Nu richting EK

Kopecky bereidt zich nu voor op het EK in München (medio augustus), waar ze zowel op de baan als in de wegrit zal te zien zijn. Julie De Wilde zegde af voor de wegrit. De jongste van deze Tour wil de komende jaren nog graag deelnemen aan het EK U23 en dat mag niet meer als je al de titelstrijd bij de elite hebt gereden.

Aangeboden door onze partners