Wielrennen  Beloften Ronde van Vlaams-Brabant

Brem Deman na zijn vijfde plaats: “Ook de blauwe trui was voor mij”

Het slotpodium, met als tweede van links een tevreden Brem Deman.© andré verhoeven

Opwijkenaar Brem Deman (20) bekleedde de vijfde plaats in de eindstand van de Ronde van Vlaams-Brabant en daar kon de student Sport en Beweging best mee leven.

Wim Redant

Zondag snijdt Deman de Omloop van de 7-Zevenheuvelen aan in het Nederlandse Valkenburg in de U23 Road Series aan, waar de Belgische en Nederlandse top de degens kruisen.

“Ik verdedig in de U23 Road Series mijn groene trui in het klassement van de knelspurten. Het wordt wel een zwaar karwei, want volgens de briefing krijgen we er een versie van de Amstel Gold Race geserveerd. Ik moet dat parcours wel aankunnen.”

“Ik ben intrinsiek ook wel vrij snel, maar het probleem situeerde zich vaak in het goed positioneren. Blijkbaar maakte ik vorderingen, want in de Ronde van Vlaams-Brabant liet ik in de spurts toch ereplaatsen optekenen. Ik mikte op een goed klassement en ontgoochelde niet met een vijfde plaats.”

Korte tijdrit

“De tijdsverschillen waren eerder klein, wat te wijten was aan de vrij korte tijdrit. Ik mopper niet met mijn vijfde plaats, terwijl ik ook de blauwe trui mee huiswaarts nam en tweede eindigde in het jongerenklassement op zeven seconden van Simon Dehairs.”

“Die blauwe trui was aanvankelijk geen doel op zich, maar het was best leuk als laureaat van een nevenklassement mee op het podium te stappen.”

Deman zette nieuwe stappen voorwaarts in zijn groeiproces richting profpeloton. “Het ging in Vlaams-Brabant stukken vlotter dan vorig jaar. Toen voelde ik me vermoeid in de slotetappes. Nu zat ik nog een stuk frisser. Ik overleefde ook vlotjes de schifting op de Smeysberg in de eerste etappe.”

“Eens het klassement in de plooi lag, voelde je wel dat de twee topteams Lotto-Soudal en Alpecin-Fenix de koers controleerden. Eind september start ik het derde jaar Sport en Beweging in Brugge waar ik mijn bachelor wil behalen. Nadien zou ik graag een profcontract versieren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten