Voetbal Beker van België KSK Vlaamse Ardennen - AC Anvaing

Pascal Bothuyne ziet KSK Vlaamse Ardennen zijn eerste match winnen: “Historisch begin van onze fusieclub”

Er is zondagnamiddag geschiedenis geschreven in het Cruckestadion in Ronse. De eerste officiële wedstrijd van de fusieclub tussen KVV Vlaamse Ardennen en KSK Ronse werd er afgewerkt en de 4-1-winst tegen AC Anvaing kan met gouden letters in de annalen worden ingeschreven.

Gerechtigde correspondent Pascal Bothuyne was uiteraard een attente toeschouwer en hij blikt met tevredenheid terug. “Sportief was het in elk geval een succes”, open de altijd minzame Bothuyne. “Tegen een stevige tegenstrever hebben we verdiend gewonnen. Opvallend daarbij was de manier waarop. Zonder veel trainingsarbeid werden er mooie aanvallende patronen getoond en de wijze waarop de goals tot stand kwamen, doet het beste verhopen voor de toekomst. Het is nu ook al duidelijk dat we over een veel bredere kern beschikken dan vorig jaar en de manier waarop onze nieuwe spits, Mouctar Gassama scoorde en liet scoren, doet het beste verhopen.”

Waardemeter

“Leuk is tevens dat coach Deviaene wisselspelers heeft kunnen inbrengen zonder dat dit met kwaliteitsverlies gepaard ging. Alleen Jordi De Ridder is niet beschikbaar door een ernstig knieletsel. Zondag trekken we voor de tweede ronde van de Beker van België naar SK Berlare en de confrontatie met een reeksgenoot zal al een eerste waardemeter zijn voor de nieuwe competitie”, besluit het gedreven bestuurslid. (pgb)

Aangeboden door onze partners