Drukke transferperiode bij Club Brugge: Stanley Nsoki laat kassa rinkelen, Napoli denkt aan Simon Mignolet en hoever gaat blauw-zwart voor Sander Berge?

Stanley Nsoki moet Club Brugge een slordige 12 miljoen euro opleveren. ©  BELGA

Na De Ketelaere is ook Stanley Nsoki (23) op weg naar de exit bij Club Brugge. De Franse verdediger staat op het punt om bij Hoffenheim te tekenen en blauw-zwart nog meer miljoenen op te leveren.

Nsoki is op een jaar tijd verdubbeld in waarde. Vorige zomer haalde Club hem voor zo’n 6,5 miljoen euro op bij Nice. Nu kan het hem voor meer dan 12 miljoen doorverkopen aan Hoffenheim. De Duitse middenmoter zag enkele verdedigers vertrekken en had dringend nood aan versterking. De interesse dateert al van voor de match tegen Eupen, waarin Nsoki al na één minuut een tegengoal op zijn conto mocht schrijven, maar Hoffenheim duwde nu door. Als hij slaagt voor zijn medische tests, kan hij een contract voor vijf jaar tekenen.

Stanley Nsoki. ©  BELGA

Financieel gezien doet Club een prima zaak als de deal rondkomt, sportief valt het te bezien. In zijn ene seizoen wisselde Nsoki prima prestaties met ondermaatse matchen af. Hij staat bekend voor zijn nonchalance en was in de opbouw soms slordig, maar is wel een sterke en snelle beer. Eén ding is zeker: het is altijd vervelend om een goeie linkspoot achterin te verliezen. Joel Ordoñez (18) staat klaar om zijn contract te tekenen en de Ecuadoriaan – die zo’n 4 miljoen kost – wordt aanzien als een groot talent, maar is wel rechtsvoetig (en bovendien piepjong). In Abakar Sylla (19) gelooft men in Westkapelle ook, maar de Ivoriaan mist evenzeer ervaring. Komt er, zeker gezien het gerammel in de voorbije duels, nog een direct inzetbare versterking bij voor de verdediging?

Joel Ordoñez (links). ©  AFP

Mignolet en Napoli

Met het geld van Nsoki en De Ketelaere kan Club alleszins de markt op. Voor een spits, maar ook voor spelers voor het defensieve compartiment. Zoals eerder geschreven deed het al een bod op Sander Berge (24), die hoopt weg te kunnen bij Sheffield United en graag naar Brugge zou komen. Vincent Mannaert weet wel wat gedaan om de controlerende middenvelder binnen te halen: het inkomende transferrecord van Kamal Sowah (9 miljoen) aan diggelen slaan.

Sander Berge. ©  ISOPIX

Om de stabiliteit in de ploeg te garanderen, is het voor Club wel te hopen dat Simon Mignolet (34) op post blijft. Want ook voor de doelman is er interesse. Napoli meldde zich, al is het de vraag of Mignolet – dit jaar opnieuw papa geworden – weer wil verhuizen met zijn gezin. Bovendien zijn er bij de Italiaanse topclub nog andere keepers in beeld, zoals Kepa, en moet Club willen meewerken

Simon Mignolet. ©  BELGA

.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt