The day after Tomorrowland: “Tegen volgend weekend is het alsof hier niets is gebeurd”

 ©  jw

Het leven in het anders rustige Reet (Rumst) herneemt zijn gewone gang na drie weekends Tomorrowland. Arbeiders van verschillende firma’s gingen maandagmiddag na het sluiten van de parkings en camping Dreamville meteen aan de slag om alles op te ruimen.

LEES OOK. André (80) over derde grote uittocht Tomorrowland: “Iedereen is zo vriendelijk, maar blij dat onze kat zich nu terug buiten waagt”

Geen massa politievoertuigen meer in de straten, geen nieuwsgierige bezoekers meer aan de winkels, alleen nog af- en aanrijdende wagentjes die de massaal aangebrachte vuilzakken ophalen kleuren het straatbeeld.

Ook de verkeerssignalisatie en –meubilair werden maandagmiddag meteen weggehaald waardoor het verkeer terug zijn gewone gang kon gaan. Op het kampeerterrein passeerden medewerkers van kringloopwinkels om achtergelaten maar nog bruikbare tentjes en materiaal op te halen.

Op de verlaten camping wordt het laatste afval weggehaald. © jw 

De natuur smeekt om wat regen

De plaats waar de voorbije drie weekends duizenden tentjes stonden, oogt nu leeg. Met vuilzakken en grijptangen gewapende personen verwijderen de laatste restjes afval. Elders zijn werknemers aan de slag om de vele opgebouwde constructies te demonteren.

“Tegen volgend weekend is het alsof hier niets is gebeurd”, zegt buurtbewoner Dries Devrieze. “Tenzij platgelopen of –gereden gras. Maar dat zou met deze droogte toch ook veel van zijn groene kleur verloren hebben. De natuur hier smeekt misschien nog meer dan elders naar wat fikse regenbuien. Die zouden dan meteen ook de laatste restjes van Dreamville wegspoelen.”

De drukte is verdwenen in Reet. ©  Sven Dillen

LEES OOK. Tot 30 uur onderweg en 4.000 euro kosten per persoon: bezoekers Tomorrowland hebben er veel voor over

 (jw)

Aangeboden door onze partners