Voetbal3de afdeling VVFC Diest

Johan Haesevoets, de nieuwe voorzitter van Diest, is vastberaden: “Juiste man op juiste plaats krijgen”

Nieuwe voorzitter Johan Haesevoets (r) op de eerste training van FC Diest. © gmd

Niet alleen sportief, maar ook organisatorisch zijn het belangrijke dagen voor FC Diest. Johan Haesevoets volgt Hugo Reynders op als voorzitter en weet wat hem te doen staat: “Mijn taak is een nieuw bestuur en een nieuwe VZW te vormen.”

Naast Eric Ndagano (29), de spits die van FC De Kempen komt, haalt men een tweede speler binnen. Het betreft Mo Nour Makhmalgi (21), een middenvelder die vorig seizoen bij FC Eppegem speelde. “Voorts zijn we nog op zoek naar een middenvelder en een spits”, aldus Bruno Versavel, de sportieve directeur die tijdens de matchen mee op de bank zal zitten omdat de reglementen vereisen dat er een tweede man met een diploma UEFA A aanwezig is.

De smalle kern wat uitdiepen is dus het doel, zeker nu Emre Erciyas en Yarne Claessens nog aan de kant staan met een knieletsel. Er zullen dezer dagen nog enkele spelers komen testen. Maar deze week gaan de activiteiten zich vooral toespitsen op het beleid van de club.

Nieuwe sponsors

Nu Hugo Reynders een stap opzijzet als voorzitter, krijgt hij als opvolger Johan Haesevoets. Johan speelde destijds bij de jeugd van FC Diest om dan bij Standaard Diest te gaan voetballen. Een jaar of vijf geleden stapte hij mee in het bestuur toen Jos Vilters voorzitter was. “Mijn taak is een nieuw bestuur en een nieuwe VZW te vormen”, aldus de nieuwe voorzitter. “Doel is de juiste man op de juiste plaats te krijgen. Ik krijg veel positieve feedback. Er komen ook enkele nieuwe sponsors bij.”

“De overeenkomsten met de spelers blijven zoals ze waren. Positief is dat onze vier nieuwkomers in de bekermatch tegen Retie stuk voor stuk meevielen. Onze hoop is nu dat we over enkele weken ons nieuwe bestuur aan de supporters kunnen voorstellen.” (job)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten