Toptransfer in de maak? Manchester City en Anderlecht onderhandelen over Sergio Gomez

 ©  BELGA

Is er een absolute toptransfer in de maak voor Sergio Gomez (21)? Goed mogelijk, want Manchester City is komen aankloppen bij Anderlecht. De clubs onderhandelen over een mogelijke transfer, terwijl Gomez niet in de selectie zit voor de Europese trip naar het Estse Paide.

thst, dvd

Opvallend: Pere Guardiola, de broer van City-coach Pep, werkt voor het makelaarskantoor dat Sergio Gomez in zijn portefeuille heeft (SEG). Het kan maar helpen. City knoopte alvast gesprekken aan met Anderlecht met als doel de linksvoetige wingback los te weken. Of dat ook betekent dat Gomez dit seizoen nog voor de Citizens zal uitkomen in de Premier League en de Champions League, valt af te wachten. De speler wordt mogelijk nog uitgeleend aan de Spaanse promovendus Girona FC, een van de vele clubs in het internationale netwerk van de City Football Group.

Niet in Conference League

Voor de zekerheid – met een potentieel lucratieve deal in de maak – komt de Spanjaard momenteel niet in actie. Hij ontbreekt dus ook in de selectie voor de Europese verplaatsing naar het Estse Paide, waartegen Anderlecht het morgen in de derde kwalificatieronde van de Conference League opneemt. Gomez was een tijdje out, is nu weer fit, maar wordt dus nog even aan de kant gelaten.

Hij kwam vorige zomer over van Dortmund en ontpopte zich in de Jupiler Pro League vanop de linksback meteen tot een van de revelaties. Vooral aanvallend maakte de Spanjaard indruk en was hij meer dan eens van goudwaarde voor toenmalig Anderlecht-coach Vincent Kompany. Gomez gaf maar liefst vijftien assists en scoorde ook zelf zeven keer. Paars-wit hoopt dan ook meer dan tien miljoen euro binnen te rijven voor zijn goudhaantje.

Aangezien Gomez vooral een toekomstgerichte transfer is voor City, bestaat de kans dat de Engelse kampioen nóg een linksback haalt. Oleksandr Zinchenko vertrok immers naar Arsenal, terwijl Benjamin Mendy begin juni weer werd beschuldigd van verkrachting nadat hij net onschuldig had gepleit voor dezelfde aanklacht van zes andere vrouwen. Linksback Marc Cucu­rella van Brighton was een optie als nieuwe aanwinst, maar die lijkt op weg naar Chelsea.

Aangeboden door onze partners