‘Vive le vélo’ zamelt recordopbrengst in voor Kom op tegen kanker

Dinsdagochtend mocht Marc Michils, algemeen directeur van ‘Kom op tegen kanker’, de cheque van Karl Vannieuwkerke ontvangen. ©  © VRT - Sofie Silbermann

249.373 euro. Dat bedrag bracht de SMS-actie van ‘Vive le vélo’ dit jaar op voor ‘Kom op tegen kanker’. Tijdens de Tour de France was via een wedstrijd elke dag het shirt van een wielrenner of wielrenster te winnen. Voor de twee shirts van Wout Van Aert werd in totaal meer dan 100.000 euro neergeteld, de eiken tafel uit de talkshow bracht 15.366 euro op.

Wout Desmytere

Het programma met Karl Vannieuwkerke zette al in 2015 een SMS-actie op voor Kom op tegen kanker. Elk jaar gaat de opbrengst integraal nar de organisatie. Dinsdagochtend schonk de presentator de cheque aan algemeen directeur Marc Michils.

“Per jaar vernemen meer dan 40.000 Vlamingen dat ze kanker hebben”, zegt die. “Met dit fantastisch bedrag kunnen we grotere overlevingskansen en betere levenskwaliteit voor elk van hen realiseren. Un grand merci aan Vive le vélo, alle sms’ers en uiteraard alle fantastische renners en rensters om dit mogelijk te maken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook