Pascal Ackermann klopt Jordi Meeus in lastige sprint, Zdenek Stybar op 200 meter voor finish gegrepen in Ronde van Polen

 ©  EPA-EFE

Pascal Ackermann (UAE Team Emirates) heeft de vierde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De 28-jarige Duitser haalde het in een sprint op een oplopende finish van onze landgenoot Jordi Meeus en de Italiaan Jonathan Milan. Zdenek Stybar probeerde het met een late uitval, maar werd op 200 meter van de finish gegrepen door het sprintende peloton.

Jonas WithouckBron: Belga

Sergio Higuita (BORA - hansgrohe) kwam in de slotkilometers ten val. De maandag 25 jaar geworden Colombiaan bolde als 96e op 3:32 over de meet, maar kreeg dezelfde tijd als winnaar Ackermann en behield de gele leiderstrui. In de stand heeft hij vier seconden voor op de Spanjaard Pello Bilbao. Quinten Hermans is op zes seconden derde.

Ackermann boekte zijn tweede zege van het seizoen. In maart won hij de Bredene Koksijde Classic (1.Pro).

Woensdag leggen de renners tussen Lancut en Rzeszow 178,1 kilometer af. Sprinters zijn niet kansloos, maar dan moeten ze, op 64 en 31 kilometer van de aankomst, wel twee beklimmingen van derde categorie overleven. Op tien kilometer van de finish ligt bovendien nog een klimmetje van twee kilometer aan vier procent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jordi Meeus: “Er kan er maar één winnen”

“Er kan er maar één winnen en Ackermann was sneller”, reageerde Jordi Meeus dinsdag na zijn tweede plaats.

“Het was een zware finale. Op 2,5 kilometer van de aankomst lagen er ronde punten en daardoor was ales snel op een lint getrokken en ging het in een rotvaart naar de slotklim. Ik was goed geplaatst, maar Ackermann kon ik niet voorbij.”

Winnen lukte Meeus dit seizoen nog niet. Zijn laatste zege dateert van oktober vorig jaar, toen hij Parijs-Bourges won. In Polen greep hij er met een derde plaats in de openingrit ook al eens net naast.

Uitslag rit 4

1. Pascal Ackermann

2. Jordi Meeus

3. Jonathan Milan

4. Quinten Hermans

5. Olav Kooij

6. Christian Scaroni

7. Diego Ulissi

8. Quentin Pacher

9. Yevgeni Fedorov

10. Nikias Arndt

Aangeboden door onze partners