Kinderdagverblijf in Westmalle verliest vergunning en moet sluiten

 ©  google street view

Kinderdagverblijf Janneman uit Westmalle mag vanaf 29 augustus geen kinderen meer opvangen. Nadat het Agentschap Opgroeien herhaaldelijk tekorten vaststelde die niet weggewerkt werden, trekt het de vergunning van het kinderdagverblijf definitief in. Dat bevestigt het Agentschap Opgroeien.

mtmBron: BELGA

“Het gaat niet om ernstige incidenten of klachten van ouders, maar om wettige voorwaarden en procedures waaraan stelselmatig niet voldaan werd”, zegt Niels Heselmans, woordvoerder van het Agentschap Opgroeien.

De uitbater van het kinderdagverblijf zou meerdere kansen gekregen hebben, maar tijdens een nieuwe inspectie werden opnieuw tekorten vastgesteld. De beslissing om de vergunning van Janneman in te trekken werd genomen op basis van advies van de Zorginspectie en na gesprekken met de uitbater.

De betrokken ouders geven in Het Laatste Nieuws aan dat het niet makkelijk wordt om een nieuwe crèche te vinden voor hun koters. “De beslissing heeft een grote impact op de ouders”, erkent Heselmans. “Zij kunnen terecht bij het lokaal loket kinderopvang, maar het klopt dat het niet evident zal zijn om een nieuw plekje te vinden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten