Quinten Hermans, Soren Kragh Andersen en nog twee nieuwe gezichten: Alpecin-Deceuninck kondigt in één klap vier transfers aan

Alpecin Deceuncink heeft in één klap vier nieuwe renners voor komend seizoen officieel aangekondigd. Het gaat om Quinten Hermans (27, tot 2025), die overkomt van Intermarché-Wanty Gobert, Søren Kragh Andersen (27, tot 2024) van Team DSM en de Australiërs Kaden Groves (23, tot 2024) van Team BikeExchange en Jensen Plowright (22, tot 2025) van Groupama-FDJ.

Michael Van DammeBron: Belga

Intermarché-Wanty-Gobert, de huidige werkgever van Hermans, selecteerde de 27-jarige coureur niet voor de Tour de France en dat leek te maken hebben met zijn nakende overgang. Eerder dit seizoen maakte Hermans indruk met een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik en een ritzege en een derde plaats in de eindstand in de Baloise Belgium Tour.

Kragh Andersen komt over van Team DSM. De 27-jarige Deen heeft onder meer twee ritten in de Tour op zijn palmares. Verder won hij Parijs-Tours en een etappe in Parijs-Nice, de Ronde van Zwitserland en de BinckBank Tour.

Groves ruilt Team BikeExchange-Jayco dan weer in voor het team van de broers Roodhooft, terwijl Plowright de deur bij het continentale team van Groupama-FDJ achter zich dichttrekt.

Conci stapte in juni al over van het inactieve Gazprom-RusVelo, dat na de Russische inval in Oekraïne zijn licentie verloor. Hij ondertekende toen een contract tot eind 2023.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten