Officieel: spurtbom Lorena Wiebes wordt ploeggenote van Lotte Kopecky bij Team SD Worx

 ©  AFP

De Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Team SD Worx, de Nederlandse topploeg waar ook onder meer Lotte Kopecky aan de slag is.

Bron: BELGA

De 23-jarige sprintster verlaat Team DSM dankzij een clausule in haar contract waardoor ze van ploeg kon veranderen bij een verbeterde aanbieding. Team DSM en Team SD Worx bereikten woensdag na gezamenlijk overleg een akkoord over de overgang.

Met zeventien overwinningen dit seizoen, waaronder twee in de Tour de France Femmes, is Wiebes momenteel de meest succesvolle wielrenster in het vrouwenpeloton. 

“Lorena is een ras sprintster. Wanneer het op pure snelheid aankomt is zij veruit de beste”, stelt sportief manager Danny Stam van Team SD Worx. “Het grote aantal overwinningen dit seizoen zegt wel iets over haar kwaliteiten. Hoewel wij vooral focussen op de zwaardere wedstrijden en er als ploeg ook van houden om de koers te maken, is het ook wel fijn wanneer je als ploeg een grote kans in de sprint maakt. Voor de komende jaren hebben we met Demi Vollering, Lotte Kopecky en Lorena Wiebes drie wereldtoppers in huis die ieder op hun eigen terrein uitblinken. Met Wiebes gaan we voor de echte massasprints, terwijl Kopecky in de ietwat zwaardere wedstrijden wordt uitgespeeld.”

“Al jaren droomde ik ervan om deel uit te kunnen maken van ‘s werelds beste UCI vrouwenteam met meerdere wereldtoppers waar ik me ook aan kan optrekken”, legt Wiebes uit. “Ik had in principe graag bij mijn huidige team willen blijven maar kreeg van Team SD Worx een aanbieding die veel mogelijkheden biedt. Ik kijk met trots terug op een leerzame en zeer succesvolle tijd bij Team DSM. Ik probeer er nog een succesvolle resterende termijn van dit seizoen van te maken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten