Voetbal  Eerste Nationale KVK Ninove

Stef De Backer trok deur dicht bij FCV Dender en tekent nu contract bij KVK Ninove: “Ik blijf wel ambitieus”

Stef De Backer hoopt nu te scoren voor KVK Ninove. ©  DSJ

Een week nadat zijn contract bij FCV Dender werd ontbonden, tekende centrale verdediger Stef De Backer (26) een contract bij Ninove.

De Assenaar was nochtans aan een sterke voorbereiding bezig bij FCV Dender, maar hij ontbrak op stage in Hoenderloo. “Ik stelde FCV Dender op de hoogte dat ik als zaakvoerder een week stage niet kon inplannen. Ik run een eigen zaak die instaat voor de productie van voedingswaren zoals wafels en croque monsieurs. Mijn zaak groeit stelselmatig en ik ben die verder aan het uitbouwen. In die optiek kan ik voetbal niet op de eerste plaats zetten. Ik blijf wel ambitieus en durf stellen dat als 26-jarige mijn beste jaren eraan komen. Daarom koos ik voor KVK Ninove, waar een ambitieus project op tafel ligt om een vaste waarde te worden in eerste nationale. Die reeks ken ik intussen en voetbal op dat niveau kan ik nog wel combineren met mijn zaak.”

Knoop doorhakken

Bij FCV Dender werd gerekend op De Backer, maar toch gaat de club niet meteen op zoek naar een vervanger. “We betreuren het vertrek van De Backer, maar de prioriteit ligt op andere posities”, reageert Dendercoach Regi Van Acker. De Backer verliet Dender met de titel. “Ik ben fier dat ik Dender door de grote poort kan verlaten. Ik stond in negentig procent van de wedstrijden in de basis. Eerste nationale is een interessante reeks. Toen Ninove op de proppen kwam, raakten we er snel uit. Ik begrijp dat men bij FCV Dender teleurgesteld is over mijn onverwachte vertrek, maar het is beter nog voor de seizoenstart de knoop door te hakken.”(rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten