Betrapt met de bazin in bed, nu is zijn lichaam uit het kanaal gehaald: zaak die begon als klucht lijkt te eindigen in een drama

De ‘onrustwekkende verdwijning’ die begon als een vaudeville, dreigt uit te draaien op een drama. ©  PHOTOPQR/LA DEPECHE DU MIDI/MAXP

Wat begon als een vaudeville die zo goed als alle Franse media haalde, lijkt uit te draaien op een drama nu in het dorpje Labarthe-Rivière (Haute-Garonne) een Renault Clio uit het kanaal van Camon is gehaald met een lijk aan boord. Zo goed als zeker dat van de boerenknecht die sinds februari spoorloos is, nadat hij met zijn bazin in bed betrapt was door haar zoon.

Kristof SimoensBron: Le Parisien, La Dépêche

Van wat er zich die bewuste nacht van 19 op 20 februari heeft afgespeeld, kennen we enkel het eerste bedrijf. Iets na middernacht betrapt Bastien (24) zijn moeder Nadine (52) in bed met Brice Louge, de boerenknecht. Brice werkt al een tiental jaar op de boerderij als ‘manusje van alles’. Het komt tot een hevige woordenwisseling: “Verdwijn uit ons leven! En durf je hier nooit meer te laten zien. Je bent ontslagen!”, zou de zoon hem naar eigen zeggen hebben toegeroepen. Sindsdien ontbrak elk spoor van de man, zijn auto én gsm. Een grootscheepse zoektocht door de recherche van Toulouse en de Brigade van Saint-Gaudens levert niets op. Ook duikers vinden niets, al speelt de stroming hen wel parten. Moeder en zoon worden duchtig op de rooster gelegd, net als de inwonende grootmoeder en Bastiens partner, maar de rechercheurs kunnen hen op niet één tegenstrijdige verklaring betrappen.

Nu heeft een hoogtechnologische sonar van de gespecialiseerde Frans-Duitse rivierbrigade van Straatsburg dus een Renault Clio gelokaliseerd, op 5 meter diepte. Aan boord: een mannenlichaam. Hoewel de procureur van Saint-Gaudens nog een slag om de arm houdt tot de resultaten van de DNA-analyse er zijn, gaat het zo goed als zeker om de vermiste boerenknecht. Of het om een ongeval, zelfdoding dan wel om moord gaat, zal de autopsie moeten uitwijzen. Volgens de krant Le Parisien vertoonde het lichaam alvast geen schotwonden of uiterlijke tekenen van geweld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten