wielrennen elites z/c en beloften Avondkoers Linden

Sander Rietjens, Dag Verbeeck en Thibaut Ponsaerts kleurden de Lindense avondkoers

Dag Verbeeck (archieffoto) werd negende. ©  GEERT TRESIGNIE

Streekrenners Sander Rietjens uit Leefdaal, Dag Verbeeck uit Wilsele en Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo kwamen respectievelijk als vierde, negende en tiende over de meet in Linden.

“Ik had die avondkoers niet voorzien in mijn schema door mijn werk, opeens kon het toch. Ik had goede benen zeker bergop. Ik ben tevreden met die vierde plaats, maar op een finale aanval verwachtte men een reactie van mij en ik vond dat ik al genoeg had gedaan. Ik ben tevreden met plaats vier, jammer dat ik dat podium net niet haal”, blikte Rietjens van Team Basso Flanders terug.

“In het begin reed er al snel een grote groep weg, het draaide niet. Het peloton greep ze terug. Bij het doortrekken op de helling van de Houwaartstraat zaten we opeens in de eerste groep en namen we afstand. Samen met ploegmaats Han Devos en Adam Kelly reden we met drie Urbanorenners vooraan, dat was positief. Bergop werd er doorgetrokken, daarna werd het steeds gedicht. Bergaf versnelde ploegmaat Devos met vier anderen, hij bleef weg, ik moest er niet achter. We strandden op enkele seconden van een groepje voor ons. Vooraf dacht ik koersritme op te doen. Het gevoel was minder, maar ik ben blij dat ik meezat en negende werd”, aldus negende Dag Verbeeck.

“Ik was hier gestart om te winnen, dat deed ik hier al bij de nieuwelingen. Ik bekeek het ook als voorbereiding op wat nog komen moet, zoals de GP Jef Scherens in Leuven van zondag. Ik was enkele keren mee vooraan, maar miste de beslissende slag. Het gevoel was goed en dat is iets waarop ik verder kan bouwen. Het kon hier iets beter, maar ik toon me tevreden”, wist de twintiger van het Minerva CT. (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten