Ook Monica Lewinsky wil dat Beyoncé tekst van liedje aanpast

 ©  ap/Marco Piraccini

De Amerikaanse zangeres Beyoncé is – voor de tweede keer in enkele dagen tijd – verzocht om de tekst van een van haar liedjes aan te passen. Deze keer komt het verzoek van Monica Lewinsky.

mtmBron: CNN

LEES OOK. Beyoncé past liedjestekst aan na kritiek op woordkeuze: “Aanstootgevend”

Vrijwel meteen na de release van haar nieuwe album Renaissance vorige week, kwam superster Beyoncé onder vuur te liggen. Niet omdat het album slecht zou zijn – integendeel zelfs, Renaissance kreeg overwegend goede recensies – wel omdat ze het woord ‘spaz’ gebruikte in het nummer Heated. Het gaat om een omstreden scheldwoord dat in het Verenigd Koninkrijk als beledigend ervaren wordt door mensen met hersenverlamming.

Beyoncé – die het woord allicht in de betekenis van “uit de bol gaan” bedoelde – paste de tekst snel aan. Wie nu op Spotify naar Heated luistert, krijgt al de aangepaste versie te horen.

LEES OOK. Beyoncé verwijdert sample na Kelis’ beschuldiging van diefstal

Ondertussen heeft Beyoncé al een nieuw verzoek tot aanpassing gekregen. Deze keer van Monica Lewinsky, de voormalige stagiaire van het Witte Huis, die in de jaren negentig van vorige eeuw verwikkeld raakte in een seksschandaal met toenmalig president Bill Clinton. “Uhm, nu we toch bezig zijn...”, tweette Lewinsky naar de zangeres.

Lewinsky verwees in haar tweet naar Partition, een nummer van Beyoncé uit 2013, waarin de zangeres onder meer zingt dat een man “een Monica Lewinsky” had gedaan op haar jurk. Een verwijzing die de intussen 49-jarige Lewinsky graag verwijderd zou zien.

Aangeboden door onze partners

Lees ook