In Blaarmeersen loopt discussie tussen twee families compleet uit de hand: twee gewonde agenten en drie aanhoudingen

Gent -

Een discussie tussen twee families is woensdagavond op de Blaarmeersen zwaar uit de hand gelopen. De politie moest tussenbeide komen en daarbij raakten twee agenten gewond. “Drie personen werden daarop even bestuurlijk aangehouden”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter.

Simon Dekaezemaker

Het was woensdag een kalme dag op de Blaarmeersen. Ondanks de warme temperaturen bleef de grote drukte uit, maar tegen 17.30 uur liep het even uit de hand. Het potje van twee families kookte over. Er kwam duw- en trekwerk aan te pas en politie moest tussenbeide komen.

“Een vrouw van de ene familie had een kind van de andere aangesproken op zijn gedrag”, zegt de Gentse politiewoordvoerder Dirk De Sutter. “Die vertelde dat aan zijn familie en zo ontstond een kettingreactie. De andere familieleden kwamen verhaal halen en zo stonden ze neus aan neus.”

Twee lichtgewonden

Het incident gebeurde in de niet-betaalde zone van de Blaarmeersen. “Onze mensen waren op de Blaarmeersen aanwezig en kwamen snel ter plaatse”, zegt De Sutter nog. “Bij het tussenbeide komen, raakten wel twee van onze mensen lichtgewond. Voorts vielen er geen gewonden.”

De situatie was snel onder controle, maar drie familieleden werden even bestuurlijk aangehouden. “Pas toen ze gekalmeerd waren, mochten ze beschikken”, zegt De Sutter. “Er werd daarop een proces-verbaal opgemaakt over de feiten. Dat is ondertussen overgemaakt naar het parket.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten